Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

AnnaCh 12:09, 18 wrz 2016

ren133 napisał(a)
a mnie np Ferner Osten bardzo się podoba jak kwitnie ale z kolei ML kwitnących nie wyobrażam sobie po prostu

Aniu jeszcze nie odebrałam ale MERCI

Buziaki
ML też jak dla mnie nie może kwitnąć
Czytam, że jutro odbierzesz, tylko one takie część z małymi korzonkami, a część bez. Wsadź i podlej, przyjmą się na pewno, moje też w ten sposób sadziłam.
Łodygi Star Dust dorzuciłam, mogłam więcej, bo Marta kupiła sobie w tych Skierniewicach, na koniec znalazłyśmy super stoisko z super cenami
lindsay80 12:24, 18 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Idę oglądać
W sumie to powinnam Ci sie jakoś odwdzięczyć

to mi kiedyś coś fajnego wymyślisz, jak będę na etapie robienia rabaty przy ściance, na razie wiem, że chcę tam cisy - kulki i stożki, a odkąd Ty zdecydowałaś się na drzewa wielopniowe to też mnie korci, może ja postawię na magnolię, ale kiedy to będzie...
polinka 13:23, 18 wrz 2016

jankosia napisał(a)
Pewnie że możesz, zadzwoń tylko na chwilę przed żeby się upewnić że jestem.
Wiesz, dla ciebie to nie problem że to nie gracki. Mi jest mega przykro bo po tylu zimach, po ośmiu latach stracić takie wielkie kępy... :'( Przykro mi bardzo że w tego jednego kawałka któremu się udało będę musiała odtwarzać... Beznadzieja. No i ja lubiłam je właśnie za pokrój i za to że nie kwitną a nie za sam cienki liść. I teraz mam narwy. Ten od pani z Łasku będzie chyba tym co miał być ale też był ze szklarni i kwitnie Dla mnie w ogóle miskanty mogłyby nie kwitnąć - jestem inna

Jankosia, to jesteśmy dwie inne Bardzo ale to bardzo nie lubię kwitnących miskantów
Marta 16:34, 18 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Zastanawiam się tylko czy pojść w takie pełne czyli wypełnione w środku bukszpanami czy jednak zostawić takie po obwodzie?
Ja bym z tym żwirkiem jeszcze poczekała ... sama teraz na froncie nie mam go ... do czasu aż doprowadzę do ładu mniejsza rabatkę ze stożkami ... także żwirek pewnie pojawi się dopiero na wiosnę
Ale to mi nie przeszkadza ... bo jestem o tyle do przodu, że już wiem jak chcę żeby mój ogród wyglądał, co mi się podoba i co w związku z tym dominuje w nim ... z taka wiedzą jest naprawdę lżej

Niezależnie na jakie kostki się zdecydujesz, będzie pięknie.

Żwirku na razie nie daję, najprędzej wiosną. Czekam z niecierpliwością na Twój efekt końcowy. Wiesz, że też wiedziałam co chcę i teraz to się zmieniło, no cóż, kobieta przecież zienną jest
dominika_ 19:46, 18 wrz 2016

Hej Reniu jak tam z tym Twoim stożkiem, ja niestety nie miałam czasu się wybrać póki co do tej szkółki Przepraszam
lindsay80 13:49, 19 wrz 2016

Reniu, te białe czosnki karatawskie Ivory Queen dziś w L dostępne.
Danucha 19:29, 19 wrz 2016

Byłam wczoraj na giełdzie i kupiłam m.in. gracki, ale po tym co tu przeczytałam nie jestem już taka pewna hihi. Reniu ścianka wygląda super, jak wszystko w Twoim ogrodzie
ren133 22:02, 19 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
ML też jak dla mnie nie może kwitnąć
Czytam, że jutro odbierzesz, tylko one takie część z małymi korzonkami, a część bez. Wsadź i podlej, przyjmą się na pewno, moje też w ten sposób sadziłam.
Łodygi Star Dust dorzuciłam, mogłam więcej, bo Marta kupiła sobie w tych Skierniewicach, na koniec znalazłyśmy super stoisko z super cenami

Odebrałam I bardzo dziękuję Jutro pewnie nie uda mi się ich jeszcze posadzić ale w środę już na pewno bądą na rabacie

PS bo jutro sadzę bukszpany
ren133 22:04, 19 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

to mi kiedyś coś fajnego wymyślisz, jak będę na etapie robienia rabaty przy ściance, na razie wiem, że chcę tam cisy - kulki i stożki, a odkąd Ty zdecydowałaś się na drzewa wielopniowe to też mnie korci, może ja postawię na magnolię, ale kiedy to będzie...

No nie wiem czy dam radę pomóc ale spróbuję Czyli zimą planowanie?
ren133 22:09, 19 wrz 2016

Marta napisał(a)

Niezależnie na jakie kostki się zdecydujesz, będzie pięknie.

Żwirku na razie nie daję, najprędzej wiosną. Czekam z niecierpliwością na Twój efekt końcowy. Wiesz, że też wiedziałam co chcę i teraz to się zmieniło, no cóż, kobieta przecież zienną jest

z braku ... wiadomo czego na razie zdecyduję sie na obwódki a może z czasem będę ukorzeniać tam ścinki
No nie strasz mnie ... miałoby mi się zmienić mój eM chyba by tego nie przeżył