Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jolka 21:37, 17 wrz 2016

Renia, jak patrzę na ten Twój ogród to wiem, ile pracy pielęgnacyjnej mnie czeka w przyszłym roku. Wszystko masz piękne, soczyste, zdrowe. Evergoldy jak z żurnala. O trawniku nie wspomnę. Bajka

Nawiązując do dyskusji o grackach, u mnie przyrastają dość wolno, ale kwitną bardzo obficie.
Już co najmniej 2 tyg. są całe w pióropuszach
jankosia 11:10, 18 wrz 2016

Renia, pamiętasz że dary od Ani dla Ciebie czekają u mnie? Podjedziesz jutro?
Dobrze że nie pojechałaś do Skierniewic, na pewno nie wróciłabyś z pustymi rękami i teraz byś główkowała
W temacie gracków, mój jedyny który przeżył poprzednią zimę a jest na 100% grackiem nie kwitnie. Te które kupiłam w tym roku kwitną ale one już w maju miały takie kępy że na pewno pędzone i to w sumie nic nie mówi. Ponadto te ze Rzgowa nie są moim zdaniem grackami- coś mi w nich nie gra, to inna odmiana. A skąd ty masz swoje? Od pani z Łasku czy ze Rzgowa? Czy z jeszcze innego źródła?
ren133 11:17, 18 wrz 2016

jolka napisał(a)
Renia, jak patrzę na ten Twój ogród to wiem, ile pracy pielęgnacyjnej mnie czeka w przyszłym roku. Wszystko masz piękne, soczyste, zdrowe. Evergoldy jak z żurnala. O trawniku nie wspomnę. Bajka

Nawiązując do dyskusji o grackach, u mnie przyrastają dość wolno, ale kwitną bardzo obficie.
Już co najmniej 2 tyg. są całe w pióropuszach

Dziękuję Ci bardzo Jolu
A z trawnikiem nie jest tak slodko wczoraj zrywałam troszke darni w jednym miejscu i znalazłam tam sporo dorodnych pędraków!!! ... pierwsze co zrobiłam to wywaliłam łapkę na kreta!!! bo chyba wolę kreta niż pędraki Zobaczymy co czas pokaże ...
ren133 11:20, 18 wrz 2016

jankosia napisał(a)
Renia, pamiętasz że dary od Ani dla Ciebie czekają u mnie? Podjedziesz jutro?
Dobrze że nie pojechałaś do Skierniewic, na pewno nie wróciłabyś z pustymi rękami i teraz byś główkowała
W temacie gracków, mój jedyny który przeżył poprzednią zimę a jest na 100% grackiem nie kwitnie. Te które kupiłam w tym roku kwitną ale one już w maju miały takie kępy że na pewno pędzone i to w sumie nic nie mówi. Ponadto te ze Rzgowa nie są moim zdaniem grackami- coś mi w nich nie gra, to inna odmiana. A skąd ty masz swoje? Od pani z Łasku czy ze Rzgowa? Czy z jeszcze innego źródła?

Fajnie
Jutro po pracy mogłabym podjechać?
A były może zawilce jesienne?
Musze się przyjrzeć Twojemu jak będę u Ciebie No cóż nawet jeśli moje to nie gracki to przyjdzie mi sie do nich przyzwyczaić
jankosia 11:29, 18 wrz 2016

Pewnie że możesz, zadzwoń tylko na chwilę przed żeby się upewnić że jestem.
Wiesz, dla ciebie to nie problem że to nie gracki. Mi jest mega przykro bo po tylu zimach, po ośmiu latach stracić takie wielkie kępy... :'( Przykro mi bardzo że w tego jednego kawałka któremu się udało będę musiała odtwarzać... Beznadzieja. No i ja lubiłam je właśnie za pokrój i za to że nie kwitną a nie za sam cienki liść. I teraz mam narwy. Ten od pani z Łasku będzie chyba tym co miał być ale też był ze szklarni i kwitnie Dla mnie w ogóle miskanty mogłyby nie kwitnąć - jestem inna
lindsay80 11:40, 18 wrz 2016

ren133 napisał(a)

A są na którymś z tych Twoich pięknych zdjęć?
Edytka, prawda jest taka, że to Ty właśnie zachęciłaś mnie do postawienia jej w tym miejscu pamiętasz?
Buziaki

No są, te trawy przy tarasie to gracki.

Pamiętam i muszę przyznać, że to była bardzo dobra myśl
AnnaCh 11:43, 18 wrz 2016

jankosia napisał(a)
Dla mnie w ogóle miskanty mogłyby nie kwitnąć - jestem inna
Monika, nie tylko dla Ciebie Ja też najbardziej lubię jak nie kwitną
ren133 11:58, 18 wrz 2016

jankosia napisał(a)
Pewnie że możesz, zadzwoń tylko na chwilę przed żeby się upewnić że jestem.
Wiesz, dla ciebie to nie problem że to nie gracki. Mi jest mega przykro bo po tylu zimach, po ośmiu latach stracić takie wielkie kępy... :'( Przykro mi bardzo że w tego jednego kawałka któremu się udało będę musiała odtwarzać... Beznadzieja. No i ja lubiłam je właśnie za pokrój i za to że nie kwitną a nie za sam cienki liść. I teraz mam narwy. Ten od pani z Łasku będzie chyba tym co miał być ale też był ze szklarni i kwitnie Dla mnie w ogóle miskanty mogłyby nie kwitnąć - jestem inna

Zadzwonię oczywiście
A wiesz, że te moje gracki/niegracki kupowałam u pani w Ł
ren133 12:02, 18 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

No są, te trawy przy tarasie to gracki.

Pamiętam i muszę przyznać, że to była bardzo dobra myśl

Idę oglądać
W sumie to powinnam Ci sie jakoś odwdzięczyć
ren133 12:04, 18 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Monika, nie tylko dla Ciebie Ja też najbardziej lubię jak nie kwitną

a mnie np Ferner Osten bardzo się podoba jak kwitnie ale z kolei ML kwitnących nie wyobrażam sobie po prostu

Aniu jeszcze nie odebrałam ale MERCI

Buziaki