Ciekawa jestem ile tej mączki bazaltowej trzeba użyć , no powiedzmy na 10 m2 powierzchni rabaty . Może Toszka coś podpowie . Doczytałam, że nie można tej mączki przedawkować , ale jakie ilości sypnąć na rabatę żeby spełniła swoją rolę? Renia jasne że sadż żywopłocik przed grabami. pozdrawiam
Reniu co ile sadziłaś graby ? , bo ja chyba jednak ku nim się skłaniam , a u Ciebie jak zwykle pięknie
Dzień dobry, graby pięknie się prezentują! Mączkę też stosuję, ale raczej na oko- przedawkować podobno się nie da, więc lepiej więcej niż za mało. Ja jednak zawsze przekopuję z ziemią, bo rozsypana na wierzchu zmywa się razem z deszczem. Tak przynajmniej czytałam, że ma wiele zastosowań- również przeciw ślimakom, ale tylko dopóki deszcz jej nie zmyje.
Ja bym pociągnela żywopłot, ale ja się nie znam
SS już przebarwione?
Ale tam się już zywoplocik nie wmieści prawda? Chyba że trawę zdejmiesz. Zywoplocik ciągiem nabtakiej odległości będzie nudny.wiem bo mam choć swój podzieliła na mniejsze odcinki by trochę zywiej było. Kostki maga być.albo żywopłot w lini pni jest fajny ale na to już chyba za pozno