Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:10, 06 lut 2017

I na pocieszenie parę kolorowych fotek)))

ren133 21:39, 06 lut 2017

amelia_b napisał(a)
Fajnie tak powspominać wiosnę i nie tylko oczy nacieszyłam Reniu, dziękuję

Ameli Póki co wspomnienia muszą nam wystarczyć bo zima nie odpuszcza ... jak tak dalej pójdzie nie wyrobię się ze wszystkimi pracami w ogrodzie ... hmm ... od lutego planowałam czyścić tuje, w marcu wertykulację trawnika ... a tu zanosi się, że do kwietnia może śnieg stopnieje ... jeszcze ławki do wgłęgnika ale tutaj już nie jestem mocno uzależniona od pogody ... powinnam zacząć poszukiwania poduch i w sprawie ścianki zdecydować w końcu jak rozwiązać kwestię zbiornika wodnego ... muszę dosadzić jeszcze parę drzew, wyżwirować rabaty, dokupić donice na taras, przesadzić kosodrzewiny bo kiepsko rosną mi w półcieniu, dosadzić hakone przy ŚŚ, przesadzić Ferner Osten ... i "przerobić hortensjową ... no to tak z grubsza ... a jeszcze zioła chciałam mieć u siebie ... może w donicach je posadzę?
MirellaB 21:48, 06 lut 2017

Renia posadziłam jesienią 120 sztuk EL. Czy one zanikają tak jak inne tzn.kwitną tylko jeden sezon? Marzy mi się, żeby zrobić jak u Ciebie z Quinami
Margerytka40 21:49, 06 lut 2017

Renia, jakie plany wow. Nieźle sobie prace rozłożyłaś a ja myślałam, że u Ciebie to już luz
ren133 21:56, 06 lut 2017

MirellaB napisał(a)
Renia posadziłam jesienią 120 sztuk EL. Czy one zanikają tak jak inne tzn.kwitną tylko jeden sezon? Marzy mi się, żeby zrobić jak u Ciebie z Quinami

Mirelka No właśnie sporo osób mówi, ze one się namnażają ... ale czy i u mnie sie to sprawdzi przekonam się w kwietniu 120szt to będzie mega efekt!!!
ren133 22:07, 06 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Renia, jakie plany wow. Nieźle sobie prace rozłożyłaś a ja myślałam, że u Ciebie to już luz

Czeka mnie jeszcze sporo roboty a nie wspomniałam jeszcze o cięciu traw, drzew, opryskach, nawożeniu, o odmalowaniu donic ... trochę się tego uzbierało
lindsay80 22:46, 06 lut 2017

fotki cudne, a ta lista planów robi nie mniejsze wrażenie!
nawigatorka 22:47, 06 lut 2017

Spoko wyrobisz sie
Ja już nad czyszczeniem ogrodu myślę.moze za tydzień....
Pierwsze zakupy ogrodowe niebawem będą trzeba się przygotowac
Madzenka 23:16, 06 lut 2017

Żebyś się Asiu nie pomyliła, coś mi się wydaje, ze przysypie Ci ogród chyba pierwszy raz nie zetnę traw w lutym...normalnie przed marcowym wyjazdem na narty to ja mam obrobiony wiosennie ogród a w tym roku.... Chyba sanki wyciągnę
amelia_b 23:36, 06 lut 2017

Reniu u Ciebie to została delikatna kosmetyka ale poważnie pogoda nas w tym roku nie rozpieszcza, nie pamiętam takiej zimy żeby aż tak długo śnieg i mróz trzymał, no ale cóż nic innego nam nie pozostaje jak cierpliwie czekać, prognozy i u mnie nie są sprzyjające. Gdzieś czytałam że w kwietniu mają być upały to tak na pocieszenie