Fajnie ... ale to jakieś większe zakupy? i w które miejsce?
A ja korzystając z tej zimowej pogody rozważam kwestię zbiornika wodnego przy ściance ... miał być żwirek ale podoba mi się bardzo takie rozwiązanie: https://pl.pinterest.com/pin/353321533246176533/
Co myślisz jakby to zrobic z kwasówki? jakie to powinno być szerokie 30cm? i jaki duży zbiornik na wodę? do tego jeszcze tylko pompa ...
cisy na południowa ścianę działki. 54 sztuki. całe 37,5 metra do obsadzenia.
chyba musiałabys przetestowac pompę by ocenić jaki to powinno byc duże. ale czy to duzo zmienia? kamienie i tak będa mokre
Renia pisalaś u Malutkiej Ani o wertykulacji trawnika w marcu. jesli snieg nie stopnieje to w kwietniu juz za późno na wertykulację? u mnie będzie pierwszy raz i nic jeszcze nie wiem w temacie
Myślimy najpierw przetestować pompę żeby właściwie rozmieścić ten "lej".
Asia kamienie będą mokre z wody, która będzie rozpryskiwać a nie uderzać o kamienie bo strumień wody skieruje się do leja ... chodzi głównie o to żeby woda nie zacinała na ściankę ... czy źle myślę? Wszystko zależy jaki to będzie koszt - lej i zbiornik, który umieścimy w ziemi zrobione z kwasówki - eM mówi, że do przełknięcia czyli niedrogo - znajomy zrobi
Tfu tfu ... wypluj te słowa ... musi stopnieć
Ale nawet gdyby to w kwietniu oczywiście tez można zrobić wertykulację, zwyczajnie w ubiegłym roku przegapiłam marzec i wszystko mi się przesunęło ... po takiej wertykulacji w kwietniu trawnik jest piekny dopiero w maju a chciałoby sie wcześniej cieszyć oczy Oczywiście po wertykulacji od razu dajemy nawóz