Pocieszę Was: ja mam takie stare, rzadkie i powyrastane tuje, że wcale czyszczenia nie potrzebują. Dodatkowo, wykonawca, który malował dach u mojego taty, powycinał z nich gałęzie, żeby nie dotykały farby. TO jest dopiero problem!
Renata jesteś mistrzem organizacji i tyrania w ogrodzie Ale efekty potem powalają na kolana. Wciąż uważnie wszystko śledzę u Ciebie
Renia szukam sobie prezentu na dzień kobiet mogłabyś mi pokazać jaki masz sprzęt z F i do czego używasz?
Wiem, wiem i zawsze jak czyszczę to rozmyślałam o Tobie Ja w sobotę wymyśliłam jeszcze inny sposób. Najpierw gruba rękawica na rękę i z tego najgorszego syfu oczyszczam ręcznie bez "cyrtolenia się", pozniej dokładnie odkurzam ze wszystkiego co nie dało się ręcznie. U mnie ten sposób wychodzi szybciej niż całe drzewko odkurzaczem. A Ty jakim sposobem czyścisz?
Wiosna a jak się nie sypnie azofoski, to co się stanie, nigdy nie sypałam.?
Reniu w tej fazie uważaj z azofoską,inaczej można te zielone uszkodzić a jak tulipany rosną Ci pomiędzy innymi roślinami to nie szalej za bardzo na boki z sypaniem bo dla innych roślin to trochę za wcześnie na nawóz bo wtedy pobudzisz je za szybko do wzrostu a wiosenne przymrozki mogą je potem uszkodzić.Cebulowe zalecają nawozić trzy razy: bardzo wcześnie jak ledwo co pojawiają się noski z ziemi,w czasie pojawiania się pąków kwiatowych i ostatni jak zawiązują się cebule na przyszły rok tzn zaraz po oderwaniu kwiatostanu -wtedy jak zostają liście.Najbezpieczniej jest stosować ten drugi termin jak pojawiają się pąki wtedy po prostu z konefki florovitem w płynie po całości, ja tak najczęściej robię przy okazji nawożenia innych roślin
Piękne pierwsze oznaki wiosny u Ciebie. Ja moją stipę ciachnęłam w ten weekend.