Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

szemusia 09:26, 05 cze 2015

Margarete napisał(a)
Szemusia i zapraszam do Pabianic, i do mnie i do naszego pana trawkowego, ale wy tam we Wrocławiu macie zagłębie traw nieporównywalne do naszej łódzkiej i podłódzkiej oferty, po pierwsze niejaki pan Stefan z wypasioną szkółką i wieloma odmianami traw, on gdzieś pod Wrocławiem w okolicach Środy Śląskiej jest ulokowany - podpytaj naszą Mandźen z Madżenia ogrodnika to ci powie jak do niego dotrzec, widziałam ostatnio że wrocławskie dziewczyny robiły u niego zakupy i spotkanko. Po drugie w Radkowie niedaleko Wałbrzycha mieści sie ogród i szkółka guru od traw jakimi są państwo Grochowscy, maja przebogatą ofertę, olbrzymią wiedzę i ostatnio na przykład wystawiali stoisko na Święcie Traw w Arboretum w Wojsławicach we wrześniu, kiedy Ogrodowisko miało tam spotkanie.

Dziękuję Małgosiu za info Podczytuję systematycznie u Madżenki o zakupach Ja widzisz jestem dokładnie pomiędzy Ładzią a Wrocławiem i tak sprawdzając na mapie, to chyba jednak bliżej miałabym do tych Pabianic...
Pozdrawiam łódźką ekipę
szemusia 09:28, 05 cze 2015

Reniu, w takim razie czekam na fotki z wyprawy. Myślę, ze teraz to nawet może bym Cię rozpoznała nawet. Piękne buźki pooglądałam na fotkach
Anusia 15:06, 05 cze 2015

Nadrabiam zaległości u Ciebie. Meble super! Ja też cieszyłabym się jak dziecko z takiego zakupu
ren133 23:11, 05 cze 2015

Kacha123 napisał(a)
Nie godzi się tak długo trzymać nas bez nowych fotek!

Wybrałam się dziś z jankosią do pana trawkowego pod Pabianicami
Nie było traw, które miałam na swojej liście zakupowej ... ale nie wróciłam z pustymi rękami, podobnie jak moja towarzyszka

carex everest

rozplenica

i jeszcze Morning Light

Krys 23:15, 05 cze 2015

Renia trwaki bardzo ladne oj dzieje się u Ciebie
AlKa 23:17, 05 cze 2015

Super zakupy Fiu fiu
Malgosik 23:18, 05 cze 2015

piękne zakupy
ren133 23:23, 05 cze 2015

szemusia napisał(a)
Reniu, w takim razie czekam na fotki z wyprawy. Myślę, ze teraz to nawet może bym Cię rozpoznała nawet. Piękne buźki pooglądałam na fotkach

Plantacja nie jest mała ale żeby była duża też nie mogę powiedzieć Jednak w taki upał nie robiłyśmy zdjęć. Ruchu za dużego nie było. Jest kilka rodzajów turzyc i ze 3 odmiany miscantów, trochę brązowych traw, proso, dodatkowo lawenda i trochę kwitnących. Bardzo chciałam kupić carex elata aurea i hakone, ale niestety nie było... Była za to ogromna ilość carex everest, na którą w końcu się skusiłam

tak to wyglądało (jedno zdjęcie poglądowe zrobiłam telefonem)

Gdybyś była zainteresowana, mogę przesłać Ci na priv telefon do pana

PS Można się targować

ren133 23:26, 05 cze 2015

Anusia napisał(a)
Nadrabiam zaległości u Ciebie. Meble super! Ja też cieszyłabym się jak dziecko z takiego zakupu

Dziękuję Anusiu
ren133 23:30, 05 cze 2015

Krys napisał(a)
Renia trwaki bardzo ladne oj dzieje się u Ciebie

Dziękuję Krysiu
Dzieje się u mnie, ale u Ciebie to dopiero ruch się zrobił

PS Krysiu, czy Ty masz naparstnice?