Renia, bosko masz babo jedna, a że się na święcie kwiatów nie pojawiłaś to wiesz co? Żałuj
Ponadrabiałam więc się wypowiem

To drugie palenisko sama miałam kupować jak taras skończyliśmy ale stwierdziłam że do mnie to raczej misa będzie pasować. Moim zdaniem rozmiar akurat. Zobacz jaki masz rozmiar wkladu kominka albo zwykłego grilla. I daje radę no nie? Większe na tak małej przestrzeni będzie tylko przeszkadzać. No i najważniejsze, może się mylę ale eaczej kiełbachy czy innych szaszłyków za często na tym robić nie będziesz prawda? Podejrzewam że raczej chodzi ci o żywy ogień do posiedzenia przy winku wieczorem. Zresztą, kiełbasa w naszym wieku niewskazana

Więc rozmiarem bym się tak nie przejmowała.
A z drewna leci żywica bo nie leżakowane czy to się sezonowaniem nazywa odpowiednio długo. Calkiem suchego drewna się na zewnątrz nie daje bo pęka. No chyba że to jakiś gatunek dlugo żywiczący. Na przykład modrzew który tak wielu lubi nie nadaje się na siedziska bo potrafi i przez 7 lat żywicę wydzielać. Na pocieszenie dodam że jak to jakaś sosna czy świerk to ten pierwszy moment najgorszy a potem przestaje
No i za ładnie masz tak w ogóle

P.S. Czy ty robiłaś może tą pufę z opony i sznurka? Chciałam o coś podpytać.