Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:44, 08 kwi 2018

AnnaCh napisał(a)
Pięknie i jak czyściutko, jak zawsze w sumie, w Twoim kwietniowym ogrodzie
Wiesz Reniu, że Twój ogród jest jak dla mnie jednym z naj na O. Jest takim niedoścignionym wzorem

Nie ma niedoścignionych wzorów ale dziękuję Aniu
ren133 22:46, 08 kwi 2018

Gardener27 napisał(a)
Czekam na te świdośliwy, spodziewam się efektu wow od kwiatów

Przy takiej pogodzie to może nawet w tym tygodniu zrobią się białe
Johanka77 06:01, 09 kwi 2018

Jaki piękny porządek! Jak pod linijkę!

Ładne masz bukszpany. Chyba powiele je na frontowej, bo widzę że piękne cały rok!
Kasya 06:29, 09 kwi 2018

Róże wyglądają bardzo dobrze, nie ma powodu do obaw
06:48, 09 kwi 2018
ren133 napisał(a)
Hortki przycięłam dwa dni temu ale czy nie za mało?

na fotkach nie widac oczek ...albo widac tylko słabo....ale jesli zostawiłaś jedno-dwa oczka to doskonale ...bo bedziesz miec sztywne horty przez cały sezon

ogród w swietnej formie ...przyglądałam sie na buksiki po zimie ...zdrowiutkie i wypasione ....super wszystko wygląda))
nawigatorka 07:06, 09 kwi 2018

Każdy ma inna metodę na hortki. Moje są przynajmniej metrowe po cięciu
Ja promanal jeszcze będę robić bo wiatr w ostatnich dniach nie pozwalał. Najwyżej.
A o roze się nie martw skoro przycielas i są żywe to wszystko cacy.
BKosimkArt 08:04, 09 kwi 2018

Ale pięknie tu! Kurde ogród marzenie normalnie
I kiedy moja ŚŚ będzie taka piękna?!?
Makusia 08:08, 09 kwi 2018

Reniu Złotoręka! Do czego ręki nie przyłożysz, rośnie jak na drożdżach! Ogród u Ciebie, jakby w ogóle zimy nie było. Już soczysty i zielony.
Jak Ty to robisz, że po cięciu traw, żadne pojedyncze lub więcej niż pojedyncze źdźbła nie zostają na rabatach?
Anusia 08:15, 09 kwi 2018

Piękny przegląd. Uważam, że róże wyglądają dobrze. Jeśli chodzi o hortensje to przycinam dość wysoko, bo chce je prowadzić wyżej. Dla mnie Twój ogród należy do wzorcowych.
lindsay80 08:36, 09 kwi 2018

Mucha nie siada, wysprzatane na glanc! Odkurzacz ogrodowy masz? Ja w weekend kliknąłem drugi bo ten co mieliśmy dla mnie za duży I za ciężki, rura za duża żeby dotrzeć w niektóre miejsca, teraz sobie kupiłam kompaktowy I leciutki.
Trawnik faktycznie teraz wygląda kiepsko, ale jak się pozbiera to będzie wzorowy jak co rok.
Ja jakoś nie odwzajemniam miłości do seslerii H, a patrząc jaka ona rośnie duża to wróżę Ci wysadzane co drugiej .
Ja się cieszyłam że róże ładnie przezimowaly, a przy cięciu zaniepokoil mnie przekrój pęda, Mazan zdiagnozował zawieranie pędów róż, obawiam się, że mogę tej walki nie wygrać I będzie ogród bez róż.
Hortki faktycznie każdy tnie inaczej, mamy chyba w tym samym czasie kupowane, wiosna 2015. Ja tne nizej I u mnie przykładowo w tym roku takie są po cięciu.