Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Kindzia 17:22, 10 kwi 2018

Czekam na wieści o kluseczce...
Kasia_CS 21:16, 10 kwi 2018

Reniu, a nie wiesz może czy ŚŚ silnie/głęboko się korzenią? Bo rozważam cały czas to co Ty i parę innych osob sugerowało, że za dużo w dołek dałam.. A rozchodzi się o to, czy ŚŚ dałaby radę w podłozu o głębokości 30paru cm
ren133 21:47, 10 kwi 2018

Johanka77 napisał(a)
Jaki piękny porządek! Jak pod linijkę!

Ładne masz bukszpany. Chyba powiele je na frontowej, bo widzę że piękne cały rok!

To tylko rabaty są pod linijkę porządków to ja za dużych po zimie nie robiłam... A bukszpany polecam choć nie wszystkie wyglądają tak zdrowo jak te przy tarasie ...
ren133 21:51, 10 kwi 2018

Kasya napisał(a)
Róże wyglądają bardzo dobrze, nie ma powodu do obaw

Mówisz? przyjrzę się im jutro bo z dnia na dzień dostrzegam jak wszystko w ogrodzie budzi się do życia ... tulipany śmignęły, jarzmianki się zielenią i nawet hakone zaczynają
ren133 21:58, 10 kwi 2018

eee_taam napisał(a)

na fotkach nie widac oczek ...albo widac tylko słabo....ale jesli zostawiłaś jedno-dwa oczka to doskonale ...bo bedziesz miec sztywne horty przez cały sezon

ogród w swietnej formie ...przyglądałam sie na buksiki po zimie ...zdrowiutkie i wypasione ....super wszystko wygląda))

Hortki przycięłam nad drugim oczkiem ... ale nie od ziemi tylko jak się rozgalęziają to od rozgałęzienia też nad drugim oczkiem ... wydaje mi się że niżej się nie da ...
ren133 22:05, 10 kwi 2018

nawigatorka napisał(a)
Każdy ma inna metodę na hortki. Moje są przynajmniej metrowe po cięciu
Ja promanal jeszcze będę robić bo wiatr w ostatnich dniach nie pozwalał. Najwyżej.
A o roze się nie martw skoro przycielas i są żywe to wszystko cacy.

Asia Niżej nie umiem ich ciachnąć ... no bo przecież rozgałęzienia nie ciachnę? No zobaczymy latem czy dobrze zrobiłam Ale jak Ty tniesz wyżej i sa piękne to moje też może bedą?

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale prysnełam wczoraj te slabsze graby promanalem i ... zaczełam buksy ... jutro cd buksików i może miedzianem je jeszcze potraktuję ... Róże sprawdze jutro ... przy takiej slonecznej pogodzie i dzisiejszym deszczu powinny już zaczynać ... jesli żyją
ren133 22:06, 10 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Ale pięknie tu! Kurde ogród marzenie normalnie
I kiedy moja ŚŚ będzie taka piękna?!?

Dziękuję serdecznie
SS musze podejrzeć u Ciebie
ren133 22:08, 10 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Reniu Złotoręka! Do czego ręki nie przyłożysz, rośnie jak na drożdżach! Ogród u Ciebie, jakby w ogóle zimy nie było. Już soczysty i zielony.
Jak Ty to robisz, że po cięciu traw, żadne pojedyncze lub więcej niż pojedyncze źdźbła nie zostają na rabatach?

Hi hi ... dziękuję ... a jeśli chodzi o porządki to przecież wiesz, że na zdjęciach nie wszystko widać
ren133 22:10, 10 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Piękny przegląd. Uważam, że róże wyglądają dobrze. Jeśli chodzi o hortensje to przycinam dość wysoko, bo chce je prowadzić wyżej. Dla mnie Twój ogród należy do wzorcowych.

Obyś miała rację z różami a hortensje w takim razie takie zostawię Dziękuję
Mysza 22:14, 10 kwi 2018

Zatkało mnie.
No pięknie, czyściutko, równiutkoAch...
Macham.