Renia, nie mam na razie dostępu do kompa więc z tej rabaty o której pisałam mogę ci wkleić tylko takie zdjęcie
Dalej były jeszcze inne trawy na które mam chęć ale na razie nie wiem co tam było... Pewnie jakieś trzęślice. Na tym zdjęciu ich prawie nie widać...
Jeśli chodzi o twój plan to fajnie że zostałaś przy brzozach ale... Ten kawałek jest długi. Rozmieszczenie roślin w ten sposób jeszcze go optycznie wyciągnie. Mam nadzieję że masz to na uwadze i na żywca takie działanie pasuje. Ja bym się nie trzymała sztywno reguły że wyższe to na tył a niskie z przodu. Można to łanami, falami rozmieścić. Ale zrobisz jak zechcesz bo brzozy nadają się do wszystkiego

Jak stoją jak pod linijkę to wyglądają dobrze i jak są porozrzucane pośród kwiatów też wyglądają bajecznie
Ja bym na twoim miejscu więcej traw poszukała a nie tylko te miskanty i miskanty

No i jeszcze nie byłabym sobą jakbym nie wtrąciła: hosty moim zdaniem nie będą tu pasować, one raczej to takich kątków o charakterze leśnym się nadają. To moje osobiste zdanie i nie chcę nikogo urazić
Miłego wieczoru.