Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Anusia 18:59, 20 mar 2015

Moje mają ok 0,60-0,70 cm, niewielkie. Myślę, że dopiero w przyszłym roku je podetnę
ren133 18:59, 20 mar 2015

leon60 napisał(a)
Super zestaw do pracy

Też się cieszę
Nie kupuję na razie roślin, bo muszę najpierw przygotować rabaty, więc dobre i to., co tam dobre fajne
ren133 19:01, 20 mar 2015

Anusia napisał(a)
Moje mają ok 0,60-0,70 cm, niewielkie. Myślę, że dopiero w przyszłym roku je podetnę

W tym roku jeszcze nie, dbaj o nie, nawoź i podlewaj. Odwdzięczą się Myślę, że za rok będziesz mogła już lekko je podciąć. Trzeba je obserwować.
ren133 19:04, 20 mar 2015

Anias napisał(a)
Wow ale zadyma na tarasie!
A postanowienia o brzozach zazdroszcze moj maz nie chce slyszec o brzozach, a sasiad wlasnie przed chwila scial swoja, ktora co prawda strasznie nam smiecila jak sie rozsiewala ale mimo to byla piekna.

Noo...przyznam szczerze, że mój M też na zadowolonego nie wyglądał jak dowiedział się o brzozach, ale wydaje mi się, że skutecznie go przekonałam
Anusia 19:08, 20 mar 2015

Będę je obserwowała do przyszłego roku wtedy zdecyduję.
Na razie ogarniam teren, jeszcze mamy sporo do zrobienia w środku, więc jestem podzielona na dwoje. Raz lecę do ogrodu a póżniej do domu no i już padam.
ren133 19:10, 20 mar 2015

szemusia napisał(a)

Noo, zestawu pozazdrościć
Teraz, jak się wyrwiesz do ogrodu...
A do kancików też mają? SZczerze powiem, że nie widziałam...

A do żywopłotu mam takie nożyce elektryczne. Przy większej ilości wysokich iglaków sekatorem nie dałabym rady. No i nozycami równiej się obetnie

Dziękuję
Wydaje mi się, że do kancików gdzieś kiedyś widziałam... Dokupię sobie przy okazji - na razie przecież nie mam trawnika - więc zdążę
Myślę cały czas o elektrycznych. Jak bukszpany "polubią" mnie i mój ogród to właściwie będzie koniecznością mieć takie elektryczne. A jakiej marki masz swoje?
ren133 19:13, 20 mar 2015

Anusia napisał(a)
Będę je obserwowała do przyszłego roku wtedy zdecyduję.
Na razie ogarniam teren, jeszcze mamy sporo do zrobienia w środku, więc jestem podzielona na dwoje. Raz lecę do ogrodu a póżniej do domu no i już padam.

Rozumiem to a nawet podziwiam, bo mi nawet do głowy nie przyszło żeby myśleć o ogrodzie jak urządzaliśmy dom

szemusia 19:18, 20 mar 2015

Renatko, moje nożyce elaktryczne, to taka jakby piła z łańcuchem. Długie na metr. Niestety są bezmarkowe, kupione w markecie Ale, jak na razie sprawuja się dobrze
ren133 19:22, 20 mar 2015

szemusia napisał(a)
Renatko, moje nożyce elaktryczne, to taka jakby piła z łańcuchem. Długie na metr. Niestety są bezmarkowe, kupione w markecie Ale, jak na razie sprawuja się dobrze

Czyli takie typowe do żywopłotów?, bo ja widziałam też takie, którymi można ciąć bukszpany, ale to są takie do trawy chyba z krótkimi nożycami
szemusia 19:31, 20 mar 2015

Tak, te do bukszpanów będą krótsze. Na razie bukszpany tnę ręcznie, tzn. zwykłym sekatorem. Moje tuje mają za to ponad 2 m i tych już sekotorkiem nie zwalczę Z nimi walczy eM