Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 14:02, 20 mar 2015

jankosia napisał(a)
Bardzo dobre narzędzia, ja jestem wierna tej marce. Mam prośbę. Czy mogłabyś (bo masz jeszcze papierek) zobaczyć czy na tych nożycach piszą czym smarować. Bo podobno jedne trzeba olejem a inne smarem a jeszcze innych w ogóle nie można. Jedne z moich niemiłosiernie piszczą a w necie nie ma informacji. Będę ci wdzięczna. Pozdrawiam

Obejrzałam te nożyce z każdej strony i nie widzę zapisu o smarowaniu

Jankosiu, a kiedy można zacząć przycinanie Smaragdów?
jankosia 14:12, 20 mar 2015

ren133 napisał(a)

Obejrzałam te nożyce z każdej strony i nie widzę zapisu o smarowaniu

Jankosiu, a kiedy można zacząć przycinanie Smaragdów?

Piszę za szefową: "Już" Bo też pytałam o to na innym wątku
jankosia 14:13, 20 mar 2015

Ale sorry, ty chcesz tymi nożyczkami te swoje kilometry żywopłotu ciachać? Już ci współczuję
Gardenarium 14:20, 20 mar 2015

jankosia napisał(a)
Bardzo dobre narzędzia, ja jestem wierna tej marce. Mam prośbę. Czy mogłabyś (bo masz jeszcze papierek) zobaczyć czy na tych nożycach piszą czym smarować. Bo podobno jedne trzeba olejem a inne smarem a jeszcze innych w ogóle nie można. Jedne z moich niemiłosiernie piszczą a w necie nie ma informacji. Będę ci wdzięczna. Pozdrawiam

Mamy jeszcze olej do konserwacji narzędzi Burgon&Ball, bardzo dobra angielska marka narzędzi i dodatków oraz okcesoriów.

Instagram Ogrodowiska
ren133 14:20, 20 mar 2015

jankosia napisał(a)
Ale sorry, ty chcesz tymi nożyczkami te swoje kilometry żywopłotu ciachać? Już ci współczuję

To tylko 180szt. W sumie najgorsze jest jednak czyszczenie, które na szczęście mam już za sobą

Anusia 15:01, 20 mar 2015

Ostro zabieracie się do pracy! Moje szmaragdy dopiero za kilka dni skączą roczek Kiedy będę mogła po raz pierwszy je przyciąć, by zaczęły się zagęszczać?
leon60 18:11, 20 mar 2015

Super zestaw do pracy
Anias 18:14, 20 mar 2015

Wow ale zadyma na tarasie!
A postanowienia o brzozach zazdroszcze moj maz nie chce slyszec o brzozach, a sasiad wlasnie przed chwila scial swoja, ktora co prawda strasznie nam smiecila jak sie rozsiewala ale mimo to byla piekna.
szemusia 18:38, 20 mar 2015

ren133 napisał(a)
A ja dziś dostałam to:

żebym i ja miała czym pracować. Cobym się nie nudziła

Noo, zestawu pozazdrościć
Teraz, jak się wyrwiesz do ogrodu...
A do kancików też mają? SZczerze powiem, że nie widziałam...

A do żywopłotu mam takie nożyce elektryczne. Przy większej ilości wysokich iglaków sekatorem nie dałabym rady. No i nozycami równiej się obetnie
ren133 18:56, 20 mar 2015

Anusia napisał(a)
Ostro zabieracie się do pracy! Moje szmaragdy dopiero za kilka dni skączą roczek Kiedy będę mogła po raz pierwszy je przyciąć, by zaczęły się zagęszczać?

Pracy jest tak dużo, że nie wiemy co mamy po kolei robić
Jutro zamierzaliśmy dokupić 4 tuje, które w zeszłym roku zachorowały mi (lub coś ja zrobiłam nie tak) wypatrzyłam takie większe 2m, ale niestety zepsuło nam się auto i nie damy rady...

My zdecydowanie za późno zaczęliśmy przycinać tuje. Myślę, że już dwa lata po posadzeniu mogłam to zrobić A jakie wysokie są teraz Twoje?