Bergenię mam u siebie od Karoli, pięknie się rozrosła w półcieniu, wygląda ślicznie cały rok, kwitnie obficie wiosnę a teraz w zimie jest lekko brązowo-czerwona ale to też ładnie wygląda. Patrzyłam na te sadzonki od AniCh i wydaje mi się że moja ma mniej okrągłe a bardziej podłużne liście. Odmiany nie znam bo ona podarowana. Ale warta uwagi
Dziękuję Małgosiu za tyle miłych słów, przyznam, że narzuciłam spore tempo żeby zdążyć ze wszystkim co zaplanowałam Ale uważam, że warto było Bardzo cieszę się z osiągniętego efektu I już nie mogę się doczekać kolejnych zmian Pewnie masz rację z tym, ze nie da się usiedzieć na miejscu a metamorfozy są na stałe wpisane w nasze ogrodowe życie ... chociaż mam nadzieję, że uda mi się w przyszłości częściej niż ostatnio poleniuchować na tarasie Również miło wspominam nasze spotkania i już cieszę się na wizytę u Ciebie
Buziaki
Wychodzi na to, że myślałyśmy o tym samym pomysł bardzo dobry ale ścianka też będzie mokra.
Jak to rozwiązać ? myślę, ze po prostu robisz płytki zbiornik, miejsce na pompę robisz głębsze i wykładasz kamykami
Wiem, że też będzie mokra dlatego wolę wersję nr I No ale ostatecznie mogę przecież pójść na kompromis? A powiedz mi jaki ten zbiornik powinien być duży i ile wody tam musi być ... i jak te kamienie ułożyć? eM chciał tak: w dołku pompa+ woda potem kratka a na niej ułożone kamienie/żwirek ... nie wiem czy to zdałoby egzamin?
wielkość zbiornika dopasuj tak by wizualnie grał ze ścianką trudno mi tutaj doradzać, głębokość też
niestety nie mam doświadczenia w tego typu zbiornikach pomysł z kratką wydaje się ok i warto brać pod uwagę