Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Margarete 20:20, 03 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Malgosiu jestes na fotce z targow a jednak

Gdzie?
Lecę szukać.....
Asiuniaa 20:35, 03 mar 2016

ren133 napisał(a)

Zawilce też były w L?
Nie jestem pewna czy mam zdjęcie poszukam

No były ale tylko po 1 opakowaniu na karton towaru. Udało mi się wyszukać. Ja z kolei nie widziałam wtedy Liatry kupiłam w tym tygodniu ale 10 szt w opakowaniu. Mają w tym tyg też nowe cebule i kłącza.
A propo stokrotek tez miałam w tamtym roku i potwierdzam ,że rozrastają się szybko. W tym roku tez posadzę. Miałam biało - różowy duet.
ren133 20:35, 03 mar 2016

Margarete napisał(a)

Aparat trochę przekłamuje kolory. Te przed domem były ciemnoczerwone z żółtym środkiem. A te na tarasie kupowałam w moim najbliższym sklepie ogrodnixzym, one były ciemno- i jasnoróżowe ale dużo, dużo większe od tych msrketowych, no i później je kupowałam.

Dobrze Malgosiu
Jak znajdziesz w tym sezonie to krzycz
ren133 20:37, 03 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
Wiecie ja kiedys kupilam te wielopaki.wiekszosc byla wtedy bez kwiatkow.one dlugo zbieraly sie zanim byla z nich masa kwiecia.a wtedy to juz chcialam zmieniac nasadzenia na letnie...a pisze o bratkach jakby cos

Czyli najlepiej kupować jak już kwitną?
anna_t 20:39, 03 mar 2016

ren133 napisał(a)

Aniu
Ta rabata jest długa ... ma coś koło 15m ... posadziłam na niej ML, rozchodniki, berberysa bagatelle z hostami (ale to nie jest udany duet) i krwawniki ... czyli inaczej niż w projekcie
Brzóz jest 7szt.

jakbym zrobiła brzozową u siebie po prawo od altany to wyjdzie mi około 13x5 to też z 6 brzóz musiałbym tam dać...
nawigatorka 20:40, 03 mar 2016

Nie w kwitnieniu chyba byl problem tylko w tym ze one malenkie byly.zanim sie rozrisly tak by mialy sporo kwiatow to duzo czasu minelo.a za gesto tez nie ma co sadzic. Wole od wtedy ciut wieksze sadzonk kupic.
ren133 20:40, 03 mar 2016

szemusia napisał(a)
Renu, stokrotki się dość mocno rozrastają. Więc wszystko zależy od wielkości sadzonek, które kupisz. Ja sadzę tak, by po bokach miały wolną przestrzeń i zawsze mi zarastają
Zastokrotkujesz się na amen, widzę

Jak tylko gdzieś je znajdę to na pewno
ren133 20:41, 03 mar 2016

Margarete napisał(a)

Tak jedna wystarczy. U mnie donica przed domem stoi w ciepłym zaułku, od południowo zachodniej strony. Podlewałam systematycznie i ze dwa razy w sezonie zasiliłam florovitem.....wytrzymały do początku lipca.

To bardzo długo ... a jak kupowałaś to już kwitły?
ren133 20:42, 03 mar 2016

Margarete napisał(a)

Gdzie?
Lecę szukać.....

Ja też
ren133 20:43, 03 mar 2016

Asiuniaa napisał(a)

No były ale tylko po 1 opakowaniu na karton towaru. Udało mi się wyszukać. Ja z kolei nie widziałam wtedy Liatry kupiłam w tym tygodniu ale 10 szt w opakowaniu. Mają w tym tyg też nowe cebule i kłącza.
A propo stokrotek tez miałam w tamtym roku i potwierdzam ,że rozrastają się szybko. W tym roku tez posadzę. Miałam biało - różowy duet.

Ale te stokrotki tez z L?