Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 20:26, 19 maj 2015

Magda, hostę wezmę do Bożenki Były rożne, ale bez brawury, i w większości bez nazw, oczywiście! Ja sobie jeszcze 2 kupiłam pokażę może jutro.
Handel tylko w weekendy do końca maja plus pierwszy weekend czerwca, potem wrzesień i październik dopiero. Ale lepsze to niż jeżdżenie po szkółkach, bo tam kilkunastu sprzedawców w jednym miejscu.
Teraz chyba już nie pojadę, bo byłam, zresztą jak pojadę znowu coś kupie, wiec lepiej nie

Dzisiaj podlewałam nawozem-konewka, dołączaną do węża. Wynalazek, dostałam ze 2 lata temu od GabiK. Hmm sama sobie nie kupie, w kilkanaście minut po nawozie, a wszystkich róż nie obleciałam (nawóz do róż i roślin kwitnących).
Posadziłam tez orliki pełne które miałam w doniczkach od ubiegłego roku, po wywaleniu juki zrobiło się trochę miejsca. Wcześniej trochę popadało, powiedzmy ze ogródek zroszony z wierzchu.
popcorn 20:30, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Karola nie zapraszaj mnie do siebie bo tak śliczne piwonie moga Ci zniknac , nawet ta najbrzydsza jest cudna, przecudna i biała też

hahaha Bożenko, jak dopadnę ta panią, to Ci kupie a na razie mam zawilce co Ci się podobały (te w doniczce przy domu, podzieliłam i polowe Ci wiozę w sobotę) jesienią jak będą w L to jeszcze dokupię, bo cudne, no i przetrwały zimę bez problemu. pozdrawiam!!
kitek81 20:37, 19 maj 2015

fajnie macie, że możecie się tak spotykać i wymieniać roślinkami
popcorn 20:52, 19 maj 2015

Kasia, przybywaj! a w Twojej okolicy zarazaj ogrodomaniactwem, potem bedzie juz z gorki
Bogdzia 21:01, 19 maj 2015

popcorn napisał(a)

hahaha Bożenko, jak dopadnę ta panią, to Ci kupie a na razie mam zawilce co Ci się podobały (te w doniczce przy domu, podzieliłam i polowe Ci wiozę w sobotę) jesienią jak będą w L to jeszcze dokupię, bo cudne, no i przetrwały zimę bez problemu. pozdrawiam!!

Karola nie chce Twoich , kupimy na jesieni. To by dopiero było jakbys wszystkim dawała co im sie u Ciebie spodoba.
Joaska 08:28, 20 maj 2015

Piękne piwonie... muszę pojechać do babci żeby sobie probić foty gdzie jaka rośnie, to w sierpniu sobie poukradam kilka sztuk
popcorn 08:40, 20 maj 2015

Bożenko, ale już przygotowane, dostaniesz Polowe posadziłam u siebie, a one na zimę musza być w gruncie, w doniczce pewnie by nie przetrwały. Na więcej nie mam miejsca

Asiu, te moje na fotkach powyżej, to piwonie krzewiaste, te babcine to zapewne chińskie, bylinowe. Kwitną później, jeszcze ze 2-3 tygodnie, chyba. Tez parę posadziłam

miłego dnia!
Krys 08:58, 20 maj 2015

Karola kamionka u mnie pozdrowka
popcorn 09:01, 20 maj 2015

Krysiu, lecę buziaki!
popcorn 09:45, 20 maj 2015

Poszukuje transportu w sobotę do Bożenki - ktoś, coś, będzie jechał niedaleko i mnie przygarnie?? buu oczywiście dorzucam się do benzyny/oferuje zielsko ode mnie!

Środa. Do roboty!