Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

agniecha973 12:15, 29 maj 2015

Monika, wstaw trochę zdjęć swojego ogrodu. Jak nie chcesz zakładać wątku, to może być u mnie. Zapraszam.

Karolina, Twój ogród rzeczywiście gumowy. Ileż ty tego wszystkiego masz!
jankosia 12:17, 29 maj 2015

agniecha973 napisał(a)
Monika, wstaw trochę zdjęć swojego ogrodu. Jak nie chcesz zakładać wątku, to może być u mnie. Zapraszam.

Karolina, Twój ogród rzeczywiście gumowy. Ileż ty tego wszystkiego masz!

Żartujesz? To dopiero byłby dla was bałagan A twój ogród to akurat znam i jest tam trochę dzikości - bo my hektarowcy nie mamy wyjścia
popcorn 12:17, 29 maj 2015

Aga, u Moniki jest super! A jeszcze ile w planach! Twoje klimaty, na pewno, i aerał chyba też podobny

Sama prawda z tym gumowym, niestety.. a ograniczyć się nie umiem i jeszcze koleżanki dzwonią - nowa hosta, nie masz, chcesz? buksy żółte.. i potem odkrajam ten biedny trawnik hehe
ale koniec, linia położona, teraz muszę zmieniać, bo mi nie podleje nowych buksów i obwódki.. ech masakra
popcorn 12:18, 29 maj 2015

jankosia napisał(a)

Żartujesz? To dopiero byłby dla was bałagan

dawaj, może być też u mnie
jankosia 12:30, 29 maj 2015

Zejdźcie ze mnie A ty Karola to akurat guzik widziałaś, przecież nic prawie z ziemi nie wystawało W poniedziałek albo wtorek odbieramy ekspres z serwisu także zapraszam na kawkę
Czyli co? Nie pisać ci jak będzie coś fajnego?
Szukam pomysłu na podsadzenie tej nieszczęsnej magnolii. Chciałam azaliami japońskimi bo teraz kwitną i wydaje mi się że białymi byłoby ładnie. Ale teraz popatrzyłam na zdjęcia z wystawy i znowu azalie mi przeszły. Jakieś byliny bałaganiarskie ale kwasolubne albo lekko kwasolubne i koniecznie takie żeby dzielić nie trzeba było - co by magnolii nie grzebać przy korzeniach... Coś? Wcześniej myślałam żeby może zwykłe zielone hakone plus biała odętka plus maki? Co byś podpowiedziała? Chodzi o to kółeczko co to widziałaś haczkąwytyczone. Nie robiłam drugiego poziomu bo wyglądało jak palisada i zdejmowałam. Tylko kształt został. Co myślisz? Hakone, odętka i białe maki. Może sit gdzieniegdzie by wytrzymał bo widzę że i do sadu go zawiało a tam susza i wytrzymuje.
Spadam kurczę bo mnie to forum w pracy rozprasza. Muszę skończyć to kaskę dostanę i po wiśnię
popcorn 12:34, 29 maj 2015

Monika,
pisać pisać weź sfoć chociaż tę kocimiętkę w szerszym ujęciu, brzozy po wymianie środkowej, warzywnik? plis

Kawy nie piję, ale kiedyś wpadnę, chętnie tylko nie wiem czy tam trafię do Ciebie, Krysia prowadziła jakimiś opłotkami, przejazd kolejowy, zgubiłam się!

daj fotę tego miejsca z magnolią, inaczej się myśli widząc, magnolia biała? różowa? parę ich miałaś, nie wiem o które miejsce chodzi... ale hakone z czymkolwiek brzmi super Maki pełne mam do oddania, ale pomarańczowe

dzisiaj piątek, moja fabryka już ma weekend, czas pewnego rozluźnienia nastał
Kasya 16:13, 29 maj 2015

Karola, znasz kogos na forum kto moglby rozpoznac odmiany zurawek ?
Ensata 16:21, 29 maj 2015

Kasya napisał(a)
Ania Monteverde? Kurcze, nie wiem czy dobrze napisałam, ale podobno zna wszystkie rośliny
Anita1978 16:23, 29 maj 2015

Kasya napisał(a)

Łukasz, https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza
Ensata 16:23, 29 maj 2015

Ała, chyba nie chcecie pod magnolię kocimiętki?