Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:57, 28 maj 2015

wolno/trzeba, powinny mieć miejsce żeby były duże - im mniej zawiązków tym większe owoce; ja obrywam te mniejsze, z plamką, zniekształcone, uszkodzone, no i na ile sięgnę pewnie ze 3-4 powinny na takiej gałązce zostać, max, bo inaczej ona się potem może złamać, a brzoskwinki będą wielkości orzechów włoskich
MAD 13:00, 28 maj 2015

popcorn napisał(a)

I przymiarka żółtych bukszpanów

Gdzie dorwałaś żółte bukszpany?!
popcorn 13:02, 28 maj 2015

W Traczu są na wyprzedaży, po 3.99/szt (Łódź). Nie wiem czy wysyłkowo też mają? mi kupiła Magda/Nikita (normalna cena 8 zł)
popcorn 13:34, 28 maj 2015

Wraca moja zagwozdka co do działki za domem. Minęły 3 lata, oczywiście diałka nie jest nasza i nie zanosi się... ale mam pozwolenie na jej ogrodzenie i użytkowanie
Zamierzamy w tym roku się z nią rozprawić, tj nająć gościa do jej oczyszczenia z krzaków i drzewek samosiejek, wypsikać randapem zaorać, wybronować i ogrodzić

A wiosną zabrać się za sadzenie
Tu stary wątek dla przypomnienia, koncepcja mi się zmieniła - chyba nie chcę tam ŻADNEGO trawnika Falujące rabaty kwitnące i warzywnik formalny w bukszpanowych ramach. I folia na pomidory (jednak!) i mały kurnik za garażem plus wybieg dla kurek. Więc plan do góry nogami odwrócony, niestety.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1332-dokupujemy-kawalek-dzialki-zmiany-na-wiosne-co-by-tu-posadzic?page=3
Olili 13:35, 28 maj 2015

Pooglądałam Twój busz ,świetny !

Jak się sprawuje linia kroplująca?
popcorn 13:37, 28 maj 2015

hej Iza!
hmm.. busz do poprawki, ciągle widzę potencjał i chyba nigdy nie będzie tak jak miało być.. hmm
Linia na razie nieużywana, niby padało w ostatnim tygodniu, druga nitka czeka na złączki (już czekają w paczkomacie, plus filtr do wody i kotwy do mocowania 3ciej, bo mi zabrakło), a trzecia w ogóle nie rozłożona - boję się połamać busz, teraz...
Olili 13:43, 28 maj 2015

popcorn napisał(a)
Wraca moja zagwozdka co do działki za domem. Minęły 3 lata, oczywiście diałka nie jest nasza i nie zanosi się... ale mam pozwolenie na jej ogrodzenie i użytkowanie
Zamierzamy w tym roku się z nią rozprawić, tj nająć gościa do jej oczyszczenia z krzaków i drzewek samosiejek, wypsikać randapem zaorać, wybronować i ogrodzić

A wiosną zabrać się za sadzenie
Tu stary wątek dla przypomnienia, koncepcja mi się zmieniła - chyba nie chcę tam ŻADNEGO trawnika Falujące rabaty kwitnące i warzywnik formalny w bukszpanowych ramach. I folia na pomidory (jednak!) i mały kurnik za garażem plus wybieg dla kurek. Więc plan do góry nogami odwrócony, niestety.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1332-dokupujemy-kawalek-dzialki-zmiany-na-wiosne-co-by-tu-posadzic?page=3

No to nieźle....tylko jak to nie Wasze ,to ja bym się trochę bała..że za bardzo się przywiżę do tego kawałka ziemi a potem może być klops,ale..to ja..
popcorn 13:46, 28 maj 2015

wiesz, od ponad 3 lat nad tym rozmyślam.. jakby co i nie dało się tego potem odkupić, to dam ogłoszenie na ogrodowisku nt rozdawnictwa roślin.. i tyle...
no i kupować roślin nie zamierzam, mam co dzielić
popcorn 19:56, 28 maj 2015

Rabata poszerzona, żółte buksy posadzone, obwódka z trawek zrobiona. Tylko o jednym nie pomyślałam.. że nie dochodzi tam linia kroplująca wobec czego będę musiała jej końcówkę dosztukować trochę... masakra:/ Żadnego poszerzania rabat po rozłożeniu linii!

Złapałam gościa dzisiaj - uprawiającego pole za nami. Przyjedzie na jesień i nam zaorze zapłocie jupijajej! Szkoda że dopiero we wrześniu-październiku :/ posiał kukurydzę, więc dopiero jak ją zbierze... no ale wiosną wybronuje nam to wszystko, ogrodzi się - dopiero wtedy - siatką leśną i będę mogła sadzić

Idę wyłączyć nawadnianie, bo się leje. i znowu zapomnę na całą noc
Edyta10 21:36, 28 maj 2015

Karola, ale Ci wszystko rośnie, drożdże dorzucasz na rabaty czy jak?
pierwsza róża cudna, a hosty boskieeeee