popcorn
11:04, 26 gru 2015

Kasia nie strasz! To mi pomrozi conieco, róże mam nie schowane w doniczkach (te pienne) buu. Tutaj ok 28 stopni w Sajgonie i Hoi An. Dzisiaj przyjechalismy do Dalat jest chłodniej, ok 23 stopni? Dosc wysoko w górach widoki cudne, ale serpentyny straszne. Dobrze że nie po ciemku pokonywalismy ten ostatni odcinek... Miejscowość fajna, wypoczynkowo- letniskowa. Mało turystów
Byliśmy dzisiaj w crazy house w Dalat gdzie nocujemy, zainteresowanych odsylam do wujka google bo nie mam jak wgrac fotek... Gabi się bardzo podobało. Pokoj wychodzi 20 zl za osobe, czysty, duzy, z balkonem, lazienka i klima. Taksi z dworca do hotelu na zlotowki 10 zl. Za chwile idziemy do centrum miasteczka, nocny targ zaczyna się od osiemnastej. Zakupy- lubie na targach i lubie za granica
pewnie że sobie przywiózł trochę przypraw, słodyczy, suszonych owoców (mango! kocham☺
Co do egzotycznego jedzenia to jest pyszne i tanie, bo tu nie egzotyczne
kalmary 12 zł, przed chwilą smoothie z mango (szejk?) 4.6 zł, ciastka w knajpie (bananowy sernik, pycha) w przeliczeniu 5 zł. I tak w centrum miasteczek drozej. Na przedmiesciach- gdzie bez taxi nie dotrzemy niestety, makaron z mięsem czy zupa po 2-3 złote w przeliczeniu na złotówki. Dzisdiaj sie przygladalam z okien autokaru. Raj dla podniebienia, dobrze że sporo wchodzimy i jeździmy rowerami (wypożyczenie dolar dziennie) bo wrócilibyśmy ciężsi nie tylko o nadbagaz
. Dziękuje że zagladacie, Milo

Byliśmy dzisiaj w crazy house w Dalat gdzie nocujemy, zainteresowanych odsylam do wujka google bo nie mam jak wgrac fotek... Gabi się bardzo podobało. Pokoj wychodzi 20 zl za osobe, czysty, duzy, z balkonem, lazienka i klima. Taksi z dworca do hotelu na zlotowki 10 zl. Za chwile idziemy do centrum miasteczka, nocny targ zaczyna się od osiemnastej. Zakupy- lubie na targach i lubie za granica

Co do egzotycznego jedzenia to jest pyszne i tanie, bo tu nie egzotyczne