Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bogdzia 21:39, 09 sty 2016

Karola , niesamowita jestes z tymi wyjazdami a kto Ci będzie te wysiewy podlewał ?
Krys 23:04, 09 sty 2016

popcorn napisał(a)
Madzen, plan wklejalam juz jakis czas temu, 6 dni jezdzimy i zwiedzamy z wynajetym kierowca, a na 8 kolejnych dni mamy chatke na plazy, blisko malego portu. Domek z ogrodkiem i grillem, bedziemy sami robic ryby, krewetki i muszelki. Zamierzam pocwiczyc surfowanie, moze Mlodej sie spodoba. Znajde plan i go wkleje, po weekendzie. Pozdrawiam

Karolina bedziesz cos robic w tym ogrodku ?
popcorn 07:05, 10 sty 2016

Bożenko, damy radę Resztę parapetowych kwiatków też trzeba podlewać, Teściowa jest w P-cach i Łodzi prawie codziennie

Krysiu, nie, w tamtym ogródku zamierzam grillować, leżeć na hamaku, podglądać małpy podchodzące z dżungli za płotem i żółwie znoszące jaja na plaży przed domkiem. Weźmiemy karty i gry, dużo książek i będziemy te parę dni się relaksować na plaży. Nie to co ostatnia włóczęga Oby tylko komarów nie było
Margarete 10:34, 10 sty 2016

Świetna perspektywa
Czuję że jak się tam tak zrelaksujesz to ruszysz wiosną z potrójną energią do ogródkowania...
popcorn 11:47, 10 sty 2016

Gosia, za rok razem jedziemy? Przewodniki juz mam

Zamowilam sobie "Jak uprawiac warzywa" Carol Klein. Czytam ostatni numer Gardeners World. Ogrodkowac moglabym juz
Za chwile zabraknie mi parapetow, a papryke i pomidory dopiero w marcu posieje
popcorn 16:15, 10 sty 2016

Napisałam i wysłałam 4 artykuliki. Wystawiłam parę rzeczy po Młodej na all. Może jakaś kaska na następny wyjazd wpadnie
Goście byli na kawce w międzyczasie, no i ciemno się robi:/ a jutro poniedziałek.. ech
jankosia 21:46, 10 sty 2016

Mam tą książkę Pewnie wiele się nie dowiesz ale i tak lubię ją przeglądać. Żałuję że polskie wydawnictwa są ciekawe tylko wtedy kiedy są przedrukami Może generalizuję ale tyle książek co się już naoglądałam w księgarniach... A ja dzisiaj kupiłam Atlas dzikich kwiatów A półki pełne tylko... No właśnie... I tak moją ulubioną "książką" jest pewien brytyjski katalog głównie z bylinami. Siedzimy tak sobie razem (ja i katalog) wieczorami i planujemy
A! I ostatnio po recenzji Tamaryszka kupiłam "Rok ogrodnika" Capka- rżałam ze śmiechu pół dnia
paniprzyroda 22:07, 10 sty 2016

Kolejna podróż - super Wysiewy w tym roku ograniczam do minimum - stipa, nasionka trawki z targów u Krys i coś z wymiany Pozdrówka
Sebek 22:14, 10 sty 2016

Znajomi mojej wspołlokatorki właśnie wrócili ze Sri lanki Fajnie, surfować na pewno się nauczysz, ale ponoć w restauracjach czeka się 2 godziny na jakiekolwiek jedzenie, a ceny jak w Polsce (czyli słabo ).
Kasya 23:31, 10 sty 2016

popcorn napisał(a)

Krysiu, nie, w tamtym ogródku zamierzam grillować, leżeć na hamaku, podglądać małpy podchodzące z dżungli za płotem i żółwie znoszące jaja na plaży przed domkiem. ....

i pic herbatkę ?