Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 20:35, 02 lut 2016

Madżen, Tajlandię jeszcze zrobimy, północną, plus Laos i północny Wietnam
Nie wiem czy mój link Go zachęci ale puszczam na priv Koniecznie Wietnam i skok do Kambodży, super wyprawa

Gosiu, myslalam ostatnio o Tobie ale nie wpadlam zobaczyc czy cos piszesz. Chyba nic? :/ napisz cos aktualnego U mnie ok, mam nadzieje u Ciebie tez

W netto i lidlu nadal brak nasion, jak rzucą dajcie znać, czasem mają coś fajnego

miłego dnia!
wilana 21:11, 02 lut 2016

Ja w tym roku stawiam na nasiona na taśmie. Kupiłam marchewkę, pietruszkę, buraki, sałatę i rzodkiewkę bo serce mnie boli jak muszę przerywać A sałata i rzodkiewka - niby najprostsze a nie udają mi się- więc kolejne podejście robię z taśmą.
popcorn 07:54, 03 lut 2016

Ważne żeby te nasiona na taśmie nie przeschły póki nie wykiełkują, u mnie nie jest to ułatwienie tylko wręcz przeciwnie, bo grunt momentalnie przesycha zwłaszcza jego wierzchnia warstwa - mieszkamy na górce i tu wieje non stop.
Przerywka jest konieczna, może rzeczywiście ułatwi Ci prace? powodzenia
wilana 08:52, 03 lut 2016

Dobrze że to mówisz. Jeśli będę miała skrzynie to w nich też szybciej będzie sucho . W takim razie wysieję też tradycyjnie
popcorn 08:56, 03 lut 2016

Podlewaj po prostu, czy zraszaj codziennie, ale wysiej też normalnie, nie zaszkodzi pozdrawiam
popcorn 19:43, 03 lut 2016

Moja paczka z nasionami jest dopiero w Szanghaju.. mam nadzieję kiedyś dojdzie ech
Pilniejsza jest druga paczka, z aparatem, ma jeszcze 2,5 tygodnia.. liczę że zdąży dojechać, bo inaczej fotki będę robiła komórką buu
Pszczelarnia 21:44, 03 lut 2016

Karola, jak to jest z tą perowskią - jak chcę mieć sadzonki? Gdzieś mi się o uszy obiło.
popcorn 07:59, 04 lut 2016

Ewo, obcinam ją - mam tylko jedną - wiosną nisko jak budleję. I to co utnę o ile nie jest przemarznięte kroję na kawałki ok 10-15 cm i głęboko wsadzam w ziemię w ocienionym miejscu, podlewam. Większość się przyjmuje. W ubiegłym roku rozdałam, więc nie mam takich młodych sadzonek, ale w kwietniu zrobię kolejne
Luiza 09:06, 04 lut 2016

Też jestem na bieżąco.Buziaki.Kompost mam dać do skrzynek dużo przed sianiem ( z obornikiem)? Buziaki.
popcorn 09:18, 04 lut 2016

Hej Kasiu! Fajnie że zaglądasz

Kompost wymieszaj z ziemią ogrodową. I obornik na spód (byle nie pod korzeniowe bo będą źle rosły). Za dużo kompostu nie dawaj bo wtedy bardzo ta mieszanka przesycha - u mnie w jednej skrzynce dałam dużo bo już ziemi nie miałam i wszystko mi tam padało z braku wody :/

Jakieś wskazówki ze Sri Lanki dla mnie?

pozdrówka