Dobrze że nie zbijałaś jej tej gorączki - tak organizm uśmierca to co bałaganu narobić. Ja mojej też nic nie daję dopóki nie przekroczy 39.
Ja już posiałam pomidorki przedwczoraj. Do gruntu to się sieje tak koło 15 marca. Ale zaszalałam z nimi... 14 odmian po cztery nasionka daje... Nie mam tyle miejsca
A ty pytałaś może kiedyś w tym pomidorowym sklepie ile ważne są te nasionka?
Moniko, pomidorowe nasionka mogą długo leżeć. Czytałam niedawno ze ktoś na forum sial pomidory z kilkunastoletnich nasion po dziadku i bardzo ładnie kiełkowały. Ja sieje po 3 nasionka z jakichś 15 odmian ups myślę ze 40 krzaczków zmieszczę.. chyba?
Chyba ta dziewczyna spod Sieradza o tym pisała. No to widzę że podobnie zaszalałyśmy Tylko że ty masz świeży warzywnik to możesz sadzić gdzie chcesz a u mnie jedyne miejsce które nie miało pomidorów w ostatnich dwóch latach to taki skrawek że może z sześć krzaczków wejdzie. A gdzie reszta? Nie wiem.
mierzyłam ile potrzeba na bylinówkę - rociągałam i ciach, tak zrobiłam 5 linii na końcu wpięłam wszystko w linię doprowadzającą i kropka. Chodzi jak ta lala... na końcu każdej linii jest zaślepka. Ułożoną mam lekko pod górkę i bez kompensacji ciśnienie na końcu kilka razy wybiło mi właśnie tą zaślepkę.
Jak będziecie chciały porobię Wam zdjęcia, bo teraz jeszcze wszystko widać.
Karola jeśli chodzi Ci tylko o taki podział linii kroplującej to sama to dasz radę zrobić No chyba że masz coś bardziej skomplikowanego to się nie wypowiadam.
Ja w tym roku wyprowadzam kolejne linie kroplujące, do tego minutnik na kran i super - nastawiam na 30 min lub 60 min i samo się wyłącza bez pamietania o tym
Agatko, foty, plis. I co potrzebne. Bo mnie te zlacze powalaja, masakra. Mam cala siate a polowa nie pasuje ups
Zapewne dalabym rade, tyle ze jakas niemoc czuje jak sobie o tym w ogole pomysle.. heh.
I z tym minutnikiem super pomysl, jak to dziala??
A filtr masz?
Mam linie z kompensacja, powinno wszystko smigac...
dziekuje