Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

11stokrotka 18:50, 13 mar 2016

Karolciu, jadę. Żeby mi się nie odwidziało to może zrobię Ci przelew na te bilety? Serio mówię. I paszport czas wyrobić.
malkul 18:52, 13 mar 2016

alez się obkupiłaś nasionkowo! potem musisz zdać relację co warto!
malkul 18:53, 13 mar 2016

apropo masz jakieś doswiadzcenie z kolendrą? uwielbiamy i mam ochote hodować
Olili 18:54, 13 mar 2016

Hej Karola!
U Ciebie zawsze super atrakcje! Pooglądałam fotki z wojaży
Mam pytanko do Ciebie ,bo ja dopiero teraz dojrzałam do zakupu tej linii kroplującej. I czy Ty zostałaś przy takim rozwiązaniu jak w ubiegłym roku ,ze podłączana do węża..?
Jak bym kupiła sobie taka 100metrową to co mi jest potrzebna oprócz szpilek mocujących ?
popcorn 19:43, 13 mar 2016

Kurcze nie wgralo mi sie zdjecie z kupkami siana

Gosia, super. Rob paszport. Na przelew jeszcze jest czas, na razie obgadac musimy gdzie jedziemy i w jakim terminie, to zaczne na bilety polowac

Malkulku, sama jestem ciekawa co mi wyjdzie z tych warzywek. Nt kolendry napisze, Gabi ma goraczke...

Iza, tez odpowiem, jutro

pozdro
AgataP 11:15, 14 mar 2016

Jak młoda? Zostawiłaś ją w domu?

Ja już popracowałam trochę, teraz mykam do ogrodu, bo jutro ma być deszcz ze śniegiem to zrobię sobie pracujący cały dzień
popcorn 11:22, 14 mar 2016

Zazdroszczę
U nas przy poniedziałku niestety zawierucha, choć i nie taka jak zwykle
Nie mam siły pracować w ogródku i tak, późno się położyłam bo Młoda dopiero po syropie z przeciwbólowym normalnie zasnęła, a wcześniej się budziła co chwile. Teraz śpi na kanapie. Placze bo musiałam odwołać jej wyjście na urodziny do kolegi z klasy.. do jutra raczej nie wyzdrowieje. Choc w zasadzie prócz wczorajszej gorączki więcej objawów nie ma... ech pewnie jakiś wirus.

Malkulku, co do kolendry. Stanowisko sloneczne i wilgotne. Jak ma za sucho momentalnie wypuszcza ped kwiatostanowy, a wtedy z listkow juz raczej nici. Czesto przycinac. Tez wysieje w kwietniu do gruntu prosto, nasiona czekaja.

Iza, co do linii to jestem w kropce. Nie dziala. Musze zatrudnic kogos kto sie na tym zna, do montazu i rozlozenia. I to pilnie, w koncu juz polowa marca...
Moim zdaniem trzeba ja pociac na kawalki i polaczyc rownolegle w ten sposob, zeby nie bylo odcinka 100m bo wtedy cisnienie na koncu jest tragiczne.

pozdrawiam!

malkul 12:06, 14 mar 2016

fajnei dzięki ja mam z lidla i chyba w maju wywale do warzywnika.
kojarzysz czy to mocno łazi?

ps. groszek juz siałaś? co masz już wysiane na zew.?
popcorn 12:18, 14 mar 2016

Gosia, jak zakwitnie to ma i metr wysokości, no i jak zawiąże nasiona to potem masz wszędzie siewki nie łazi.

Na razie mam wysiana marchew, bob, sałatę i posadzony czosnek. Przymierzam się do pietruszki, rzodkiewki, groszku, cebuli i dymki. Ale dzisiaj zasypiam na siedząco, może jutro
Mala_Mi 12:31, 14 mar 2016

Jestem neiczasowa...
Czytam, że Gabi chora... u nas też ciągle któreś chore.. idzie ogłupieć. Byle do prawdziwej wiosny.

Linie kropkującą należy rozłożyć na sekcje, bo inaczej instalacja nie jest w stanie dać tyle wody pod ciśnieniem. Nawet szklarnię mam podzieloną na 2 sekcje.
Ale więcej to już mój chłop mógłby ci powiedzieć.. jak coś to dzwoń do mnie..