Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

ren133 11:02, 13 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
A ja już o bobie i dymce, rzodkiewce Reni pisałam Mówisz, że za wcześnie? Bób i groszek, no i marchew to chyba już można, one potrafią sporo wytrzymać

Aniu
To ja jeszcze troszkę poczekam a podobno sałatę wysiewa sie wcześniej na parapecie ... robicie tak?
Kokesz 13:00, 13 mar 2017

ren133 napisał(a)

Aniu
To ja jeszcze troszkę poczekam a podobno sałatę wysiewa sie wcześniej na parapecie ... robicie tak?

Ja w sobotę wysiałam, 4 rodzaje sałat karbowanych, roszponkę, rukolę, rzymską, buraki liściowe, pomidory i paprykę.
Najszybciej wschodzi rzodkiewka.
Bardzo lubię sałatę rzymską, miałam ją w zeszłym roku aż do mrozów, można odrywać od spodu pojedyńcze liście i ok tygodnia nawet trzymać w lodówce, nie więdnie.
ren133 13:04, 13 mar 2017

Kokesz napisał(a)

Ja w sobotę wysiałam, 4 rodzaje sałat karbowanych, roszponkę, rukolę, rzymską, buraki liściowe, pomidory i paprykę.
Najszybciej wschodzi rzodkiewka.
Bardzo lubię sałatę rzymską, miałam ją w zeszłym roku aż do mrozów, można odrywać od spodu pojedyńcze liście i ok tygodnia nawet trzymać w lodówce, nie więdnie.

A czy to ważne jest z jakiej firmy kupuje sie nasiona?
Kokesz 13:07, 13 mar 2017

ren133 napisał(a)

A czy to ważne jest z jakiej firmy kupuje sie nasiona?

Ja mam z różnych firm i trochę z własnych nasion np pomidory. W zeszłym roku moje pozbierane nasionka pomidorów koktajlowych wszystkie wzeszły
Kokesz 13:08, 13 mar 2017

Ooo, mówi Renata do Renaty
A właściwie pisze
Sorki Karola, że u Ciebie
ren133 13:32, 13 mar 2017

czyli kupować jak są w sklepie
sylwia_slomc... 13:34, 13 mar 2017

Roślinki od Cię żyją po zimowym sadzeniu jeszcze czekam czy zawilce sie pokażą, ale pęcherznice, tawułki i buczek są zdrowiutkie i żywiutkie
popcorn 13:37, 13 mar 2017

Ania - zależy jak duże masz buksy. Niektórzy sadzą tak żeby się stykały. Ja sadzę co 20-25 cm

Renia nie wiem, musze zerknac w kalendarz. Mam szkolenie w kwietniu, mysle ze spotkanie jakos w polowie moze? Zobaczymy
Papryka jest bezobzlugowa. Dasz rade

Ania
ja tez juz zawsze mialam posiane to co wymieniasz. Rok temu bylo cieplej. Porownuje zdjecia i przynajmniej z 10 dni do przodu. Mysle ze spoko, nic sie nie stanie, nawet jakby snieg jeszcze spadl. Przetrenowalam to na sobie

u mnie spadla motywacja i sily. Ale posieje Najpierw jednak musze odchwascic zaniedbany warzywnik.
popcorn 13:39, 13 mar 2017

Ale fajnie ze piszecie u mnie
Nie krępujcie się!!!

firma chyba bez znaczenia. Dziewczyny cos na Legutko narzekaly, ale u mie zawsze rosly i nie raz nie dwa cale roczniki od nich ialam i ladnie roslo

Renia salaty pare nasionek na parapet mozesz wysiac. nie przesadzaj z iloscia - nasionka drobne, a potem krolika bys musiala kupic

ja mam na parapetach jedynie papryke i od wczoraj werbene i pomidory.
Wysieje jeszcze salate i pory i to tyle

Sylwia
, ciesze sie niezmiernie

komu komu buczek 200 cm odbiór osobisty purpurea pendula?? hm? 80 zł
jankosia 19:38, 13 mar 2017

Ja już się wypowiedziałam ale co tam: dobry pomysł