Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

BKosimkArt 12:54, 15 maj 2017

I ja poszłam za ciosem i posadziłam pomidory.
popcorn 09:10, 16 maj 2017

Basia, kup i dbaj

Madzia! hihi no tak, u mnie się sieje wszystko i przerasta...
to dobrze że ciemierniki całe posadziłaś, w takim razie na pewno nie padną Tylko podlewaj całe wakacje

padało wczoraj większą część dnia, mam nadzieję gruntowe pomidorki ie złapią od razu jakiegoś grzyba czy coś.

Buziaki!!!
Margarete 12:09, 16 maj 2017

popcorn napisał(a)
Hahaha
Patrzę na powyższy wpis... I co? I nico. I moje pomidory i papryka w gruncie. Wczoraj wsadziłam. Niech się dzieje wola nieba.

Chyba już nie będzie mrozu? No bez jaj. Ech...

Monika wczoraj walczyła u mnie z bukszpanami. Ledwo weszły do auta! Uszarpałyśmy się strasznie!!!

Nie zazdroszczę szarpaniny...ale buksy superowe
popcorn 08:09, 17 maj 2017

Gosia, pozdrawiam!
popcorn 11:12, 17 maj 2017

Wiecie może gdzie kupić gotowe blaty na tort bezowy? Jakiś market? Chyba zostaje mi obdzwonić cukiernie.. hm
Kasya 11:14, 17 maj 2017

popcorn napisał(a)
Wiecie może gdzie kupić gotowe blaty na tort bezowy? Jakiś market? Chyba zostaje mi obdzwonić cukiernie.. hm

chyba w auch widzialam kiedys
Margarete 12:36, 17 maj 2017

popcorn napisał(a)

Karola w Chlebaku na rogu ul. św. jana i Zamkowej robia na zamówienie torty bezowe o rożnych smakach, nawet w ciągu godziny wiec maja te spody tzn. robia je sami tam na miejscu. Podjedź albo zadzwoń, a nuz tam kupisz. ja torty bezowe zaawiałam tam kilkukrotnie, samych spodów nie ale....spróbuj
Smacznego!
popcorn 12:39, 17 maj 2017

Dziękuję
sylwia_slomc... 14:48, 17 maj 2017

popcorn napisał(a)

Widuję w Carefo...rze i w Tesc... Też były
popcorn 13:03, 18 maj 2017

Sylwia - dzięki!
Zamówiłam w cukierni. Przełożę lodami, bo w cukierniach przekładają bitą śmietaną z mascarpone. Też pycha, ale bezowy tort lodowy mi się marzy W Wawie można było zamówić - w Pabianicach jakoś nie bardzo.

Posiałam wczoraj ogórki, kabaczki, cukinie, fasolę karłową i pnącą / szparagową i mamut. Szpinak nowozelandzki. I to wszystko na rabatach kwiatowych, w dziurach po roślinach ozdobnych. Lepiej urośnie niż na ugorze za płotem, który w połowie mam nieogarnięty - miał być przekopany na jesień, a został nie ruszony, zarósł chwastami, nie mam siły ani motywacji.
Zrobiłam 3 wigwamy z tyczek bambusowych dla fasoli pnącej.
Werbenę z nasion popikowałam kępkami do doniczek P9, podrasta na parapecie i sadzę na frontowej rabacie, aminek egipski już w gruncie siewki od Mariolki - jupi! ładnie się poprzyjmowały. Będzie fajna rabata na jesień, której już pewnie nie zobaczę. Uch.

Buziaki dla wszystkich!