Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kacha123 08:40, 16 sie 2016

Kuba napisał(a)

Raczej czytałam że elektryczne szarpią listki i trudniej nimi nadać kształt szczególnie kuli

No masz, czyli całe życie pod górkę
Kuba 08:52, 16 sie 2016

Kacha123 napisał(a)

No masz, czyli całe życie pod górkę

Oj tam oj tam
Nie ma tego złego
Pracując nożycami ręcznymi używasz mięśni ramion co w dużym stopni zapobiega powstawaniu tzw. nietoperzy co w naszym młodym wieku jest niezwykle ważne
nawigatorka 08:56, 16 sie 2016

Jeśli mogę się wtrącić. Ja tez wolę używać ręcznych nożyc.szczególnie jeśli chodzi o wszelkie obwódki bo tam elektrycznym to trzeba by się sporo namachac.a co do kulek to do wstepnego formowania też tylko i wyłącznie ręczne bo grubszych gałęzi elektryczne nie dadzą rady.ale do drobnych korekt już są ok. Ja nimi kulkuje np też lawende
Kacha123 08:58, 16 sie 2016

Kuba napisał(a)

Oj tam oj tam
Nie ma tego złego
Pracując nożycami ręcznymi używasz mięśni ramion co w dużym stopni zapobiega powstawaniu tzw. nietoperzy co w naszym młodym wieku jest niezwykle ważne

Aaa, to dobrze. Zacznę więc ciachać wszystko jak leci
Kuba 09:03, 16 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
Jeśli mogę się wtrącić. Ja tez wolę używać ręcznych nożyc.szczególnie jeśli chodzi o wszelkie obwódki bo tam elektrycznym to trzeba by się sporo namachac.a co do kulek to do wstepnego formowania też tylko i wyłącznie ręczne bo grubszych gałęzi elektryczne nie dadzą rady.ale do drobnych korekt już są ok. Ja nimi kulkuje np też lawende

I to jest kropka nad i naszych rozważań
Oczywiście nietoperz jeszcze Ciebie nie dotyczy
Kuba 09:08, 16 sie 2016

Kacha123 napisał(a)

Aaa, to dobrze. Zacznę więc ciachać wszystko jak leci

Będziesz mi wdzięczna
nawigatorka 09:24, 16 sie 2016

Nietoperz mnie rozwalił chyba go jeszcze nie mam za to bary mam jak niejeden facet

A mail nie dotarl.a ciekawa jestem co w nim było
Kuba 09:31, 16 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
Nietoperz mnie rozwalił chyba go jeszcze nie mam za to bary mam jak niejeden facet

A mail nie dotarl.a ciekawa jestem co w nim było

Asiu proszę Cię o cierpliwość, jestem dzień w dzień w pracy, wracam późno, wyślę na pewno ale nie w tym tygodniu, może przyszłym

Nietoperze przychodzą duuużo później
Marta 23:32, 16 sie 2016

Raz ciachnęłam buksy elektrycznymi i akumulatorowymi z Bos... i później żałowałam. Listki poszarpało, po paru dniach brzegi liści zrobiły się żółte. To u mnie, ale ktoś (chyba Malkul, ale nie pamiętam dokładnie) ma akumulatorowe innej firmy i jest ok.
Kuba 07:27, 17 sie 2016

Marta napisał(a)
Raz ciachnęłam buksy elektrycznymi i akumulatorowymi z Bos... i później żałowałam. Listki poszarpało, po paru dniach brzegi liści zrobiły się żółte. To u mnie, ale ktoś (chyba Malkul, ale nie pamiętam dokładnie) ma akumulatorowe innej firmy i jest ok.

Na pewno każdy ma inne doświadczenia. Ja na razie uprawiam pilates ogrodowy i tnę ręcznie albo wcale