Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Magda70 21:22, 09 gru 2015

Jagodaa napisał(a)

to był zawsze za dzecka straszak wigilijny, bo ta zupa ma specyficzny smak, teraz już do niej dorosłam i gdy Babcia się zbuntowała i powiedziała, że nie robi, bo nie ma siły, to oburzone przejęłyśmy z siostrą tradycję, no bo jak to? Na Wigilii musi być Teraz już ją naprawdę jem z przyjemnością i smakiem

http://potomek-kontra-obiad.folog.pl/2012-12-26/prawdziwa_siemieniotka

widzę, że pracochłona jest...
Jagodaa 21:26, 09 gru 2015

Magda70 napisał(a)

widzę, że pracochłona jest...

My to trochę inaczej robimy, po ugotowaniu ziaren, przecieramy na metalowym sicie tłuczkiem i do gara zbiera się biała gęsta zawiesina, później dodaje się ją do wywaru z cebulą i zagęszcza mąką jaglaną, dodajemy na koniec śmietanę, smak jest delikatniejszy przez to.
ivo 21:26, 09 gru 2015

Ja cież pierdziele ta ilość postów mnie powaliła Wybacz nie przeczytałam tylko oglądnęłam foty i wnętrza masz cudne.
nawigatorka 21:29, 09 gru 2015

amelia_b napisał(a)
Tak na deser chociaż dzieci już przed barszcz krążą a olej rzepakowy do wszystkiego,nawet na nim się rybkę smaży

ostatno raz jadłam racychy jakieś... 20 lat temu
nawigatorka 21:29, 09 gru 2015

Magda70 napisał(a)
u mnie też mniej slodko...sałatki i sledzie oprócz barszczu, pierogów i ryb. Na wigilię... Bo pozostale dwa dni miesne oczywiście...
czyli ja bardziej północ niz południe
nawigatorka 21:30, 09 gru 2015

Jagodaa napisał(a)

to był zawsze za dzecka straszak wigilijny, bo ta zupa ma specyficzny smak, teraz już do niej dorosłam i gdy Babcia się zbuntowała i powiedziała, że nie robi, bo nie ma siły, to oburzone przejęłyśmy z siostrą tradycję, no bo jak to? Na Wigilii musi być Teraz już ją naprawdę jem z przyjemnością i smakiem

http://potomek-kontra-obiad.folog.pl/2012-12-26/prawdziwa_siemieniotka
wygląda ciekawie.ale roboty...
nawigatorka 21:31, 09 gru 2015

ivo napisał(a)
Ja cież pierdziele ta ilość postów mnie powaliła Wybacz nie przeczytałam tylko oglądnęłam foty i wnętrza masz cudne.

spoko. tu tylko ja mam obowiązek czytać
dziękuje - miło
nawigatorka 21:32, 09 gru 2015

Jagodaa napisał(a)

My to trochę inaczej robimy, po ugotowaniu ziaren, przecieramy na metalowym sicie tłuczkiem i do gara zbiera się biała gęsta zawiesina, później dodaje się ją do wywaru z cebulą i zagęszcza mąką jaglaną, dodajemy na koniec śmietanę, smak jest delikatniejszy przez to.

a tak okiem dorosłego - dobre to jest?
Zeta 21:40, 09 gru 2015

Ranyyy wy już gotujecie na święta???
Jakby coś za dużo było przyjmę.....braki czasowe mam straaaaszne ...zero czasu a tu już święta tuż tuż......
iwka 21:40, 09 gru 2015

nie dam rady czytać, jutro w pracy nadrobię a racuchy to i u mnie się smaży