Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 18:07, 19 cze 2015

Rench napisał(a)

Piękna,ciekawe kiedy moja taka urośnie
Moja igła tez się nieoczekiwanie pokazała,po trzech latach Myślałam,ze już dawno ją nornice zezarły,a tu niespodzianka i tez taka szybiście żółta jak Twoja

No ,ja nie wiem,jak te werbeny tak Ci mogły się wysiać bez składu i ładu.....

Pomponella z 2012 roku. Raz przesadzana. Zniosła to dzielnie. Jest na ok metr wysokości, ale szerokość już zacna.. Tę róże uwielbiam.. czekam aż zakwitną pod nią lawendy
Te werbeny na handel Siane w tym roku z nasion i to późno.
Te co nie wzeszły wyrzuciłam zimię na rabatę... i narozrabiałam.. mam tam las werben. Werbena rośnie mi w warzywniku, w doniczkach z kwiatkami, w kostce, wszędzie... horror. Ale się wypiele jak podrośnie Część oddam. Od przybytku głowa nie boli.

I kolejna ulubiona róża... kwiatki focę z ławki Tak jak mówiłaś.. a i tak ją przycięłam. Dobrze, ze kazałaś uciąć, bo bym foty robiła z drabiny
W widoku z napaćkaną rabatą
Mala_Mi 18:11, 19 cze 2015

justi napisał(a)
Aniu ponawiam pytanie czy jarzmianki się wysiewają albo czy łatwo je jakoś rozmnożyć samemu? Jezeli ilośc robi wrażenie to trochę drogie są dla mnie, to mus rozmnażać albo wysiewać.

Wydawało mi się, że odpowiedziałam.. ale nie ważne.. Specjalistą od jarzmianki nie jestem, bo u mnie 3 lata stały w miejscu. Zagroziłam wiosną łopatą, przesadziłam i.. szaleją
Dziś poszłam je studiować. Myślę, że dają się dzielić, widać "odnogi". Dziewczyny pisały że się wysiewa.. i faktycznie się wysiewa.. Chociaż na łopacie je woziłam, to znalazłam siewki Tylko z tego co czytałam ..to ciemne z siewek nie będą ciemne tylko jasny róż.
AgnieszkaW 18:14, 19 cze 2015

Na ten widok jestem w szoku, jak można mieć tak pięknie napaćkane, no jak???
Anek, ta fotka powala na kolana Cmokam
Mala_Mi 18:18, 19 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Wiedziałaś, które różyce pokazać Róże kochają Twoją glinę, ale ja za te wszystkie inspiracje również

Mi też się ta rabata podoba .. czekam, aż Mmme Hardy się rozrośnie i Tuskany
Teraz zaczynają ciemne lilie Mapira (na foto wyszły czerwonawe, w realu są ciemne).. potem będą jeszcze białe lilie a jesienią białe zawilce
I tej rabaty nie dam sobie obrażać.. jest miodzio
Kasik 18:23, 19 cze 2015

Ania- o matulu- co za róże? Ja też tak chcę.

No i strasznie mi żal, że Ciebie nie będzie na zlocie. Tak liczyłam na spotkanie i mój Grzesiu też- no właśnie dlaczego On?
Mala_Mi 18:24, 19 cze 2015

roma2 napisał(a)
Rozmnaża się u Ciebie jak szalone! To nie możesz być tylko małą wredotą. Przyroda mądra jest i wie co dobre.

Są rośliny które mi padają.. nie lubią mojej gleby, warunków lub nie lubią mnie.. ale to co chce rosnąc to rośnie

I prezentacja nowej rabaty.. fragmentu
Młoda Lavender

justi 18:28, 19 cze 2015

Po stokroć podziękowywuję
Jarzmianki na liście som!

Agawita 18:31, 19 cze 2015

To ja chcę taką napaćkaną rabatę mnie się podoba a co do werbeny... jest szansa na małe co nieco? Kiedyś dostałam nasionka od Zawitki ale niestety nie wzeszly i dałam sobie spokój z nasionami...
yolka 18:33, 19 cze 2015

Mam pytanie, czy werbenie uszczykiwać końcówki, jesli tak to kiedy i na jakiej wysokości (dochowałam sie wreszcie marzeń o werbenie

Fajna fota w różach i barwach ochronnych
Mala_Mi 18:33, 19 cze 2015

Kasik napisał(a)
Ania- o matulu- co za róże? Ja też tak chcę.

No i strasznie mi żal, że Ciebie nie będzie na zlocie. Tak liczyłam na spotkanie i mój Grzesiu też- no właśnie dlaczego On?

W takim razie musisz z Pęchcina jechać przez Rzeszów
Znam takich co taka trasa jest dla nich po drodze

i Kochana Jotka też tak jechała Oj, jak mi jej na Forum brakuje.. ..

A róża to Elmshorn.. jeden krzew podsadzony róża płożącą.. ale nazwy nie znam. Jest śliczna. Pszczółek na róży tyle, że w szklarni nie muszę się martwić o zapylanie, bo z rozpędu i pomidorki zapylają.. Ogórki już mam od 2 tygodni swoje. i posiałam bardzo późno. Wczoraj zebrałam mały koszyk

Tak było w 2010 roku Tujka już wyciepana.. nie mieściła się

A jest