Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 23:39, 16 wrz 2015

kasiek napisał(a)

O choroba faktycznie susza Ci kolor zabrała, - lejesz tylko na trawniki?
Bo trawę miałaś cudną...
A te bordowe rozchodniki takie piękne, szkoda...
U mnie ta tawuła złota co widziałaś na froncie juz odrosła po ataku szkodników. Mam nadzieję że w przyszłym roku się to nie powtórzy.
Życze Ci deszczu - duuuuuzo

Trawnik leję jak zdycha... ręcznie ustawiam kiedy ma lać..

Rabaty leję ręcznie... wody przez ostatni miesiąc poszło ... i to nie na trawnik a na rabaty.. z torbami pójdę

Nawet nie mam co fotogr rafować.. porażka.. a gdybym nie podlewała...to nawet nie myślę... jutro jadę po południu pływać na desce.. podlewanie już niczego nie zmieni...

Widok po hektolitrach wody.... 3 kwiatki róży pancernej, uschnięta reszta łącznie z szałwią.. trawnik tylko na przeżycie ustawiony ...

Mala_Mi 23:44, 16 wrz 2015

ka1sia napisał(a)
Ania, mam to samo, wszystkie chmury nas omijają...do Kielc mam 15km, Iza dzwoni i pyta "pada u was?, bo u mnie leje", a ja zapomniałam co to deszcz...na widok węża mam już odruch wymiotny, no ile można?
Ale nic to...damy radę, Anek, nie? buziaki i pozdrówka dla wszystkich Was

No to nas tak samo dopadło.... w mieście .. rzut beretem padało.. a mi pokazało figę... jak była Ewa z Gdańska .. ależ przyszły chmury, ulewa była jak 100 fajerek.. ale 100 metrów ode mnie .. Pocieszam się,ze w tym roku nie mam strat z powodu wichury. Ale na widok węża tak samo reaguję... dziś nawet doniczek nie poszłam podlać.. mam dość.

Zdechłe trawy

ka1sia 23:46, 16 wrz 2015

U mnie doniczki podlewa Przemek ja już poległam
Mala_Mi 23:51, 16 wrz 2015

Ja też poległam.. idę spać.. dziś .. jak biały człowiek..

Melduję tylko, że wodę w oczku mam czystą jak kryształ.... widać każdy kamyk na dnie.. mała rzecz a cieszy.. Kamyki są na 1,2 metra. malutkie na centymetr..

Po mimo upału i ogromnej liczy ryb udało się utrzymać czystą wodę....
malgorzata_s... 23:51, 16 wrz 2015

U mnie też już jesień. Jeżówki tyż zakończyły a hortki już nawet róż tracą.
Polało co prawda ale to już musztarda... Wszystkie kwiaty małe i bidne .
Teraz natomiast halny wieje strasznie. Buziaki Anek.
Milka 06:03, 17 wrz 2015

Czytam i widze skutki suszy, dopadlo i ciebie, u nas polalo kilka razy, bez szalu ale od razu lepiej. Dziwi mnie, ze tak opuchlaki wpierdzielaja rozchodniki, u mnie nadgryzione, ale chyba raczej slimaki, te nagusy dostaly teraz taka gruba skore, ze ciezko je ubic. W trawniku mam pelno dziurek, to ich ślady, az strach ile tego bedzie.
Na pocieszenie trzeba dodac, ze w nowym sezonie znowu bedzie ladnie, o ile soadnie deszcz, bo co jesli upaly potrwaja do lutego? No to juz trudno sobie wyobrazic, ale przy takich anomaliach takie zarty do glowy orzychodza
paniprzyroda 22:41, 17 wrz 2015

Zaglądam do Cię sprawdzić, czy popadało, a tu kicha podlewałam całe dwa miesiące, to wiem, co to znaczy, teraz jednak jest trochę wytchnienia, ale głębiej i tak sucho. Zaczynam marzyć o śnieżnej i mroźnej zimie, chociaż nie znoszę takich dojazdów do pracy...
ren133 13:24, 18 wrz 2015

Pozdrawiam

PS Aniu, dziękuję za pomoc
Piotr_ 14:57, 18 wrz 2015

cudnie
Olili 18:40, 18 wrz 2015

U mnie trochę kropiło,wiec dziś nie pójdę podlewać,jaka ulga..I Tobie życzę tego deszczu.