Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 23:27, 12 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A ja kosę mam i nawet kosić umiem.....nauczyłam się jak króliki hodowałam

Najlepiej było jak sprzątaliśmy ogród przykościelny przed komunią syna i tatusiowie ostro walczyli spalinowymi , a ja wzięłam kosę( nie miałam jeszcze spalinowej i myślałam , że wstydu się najem , że nieczasowa jestem) a tu im szczeny do ziemi opadły bo żaden nie umiał.....ot takich rolników teraz mamy

Rolnik małe piwo, ale jakich mamy innych fachowców w innych branżach. Zabierz kasę kasjerce i kalkulator kasjerce to już niczego nie policzy. I często inżynier też
Mala_Mi 23:29, 12 lis 2015

A teraz sorki.... idę spać i z przyczyn niezależnych ode mnie ... będę odpowiadać tylko na konkrety..
I stare foto miejsca co go już nie ma.. ....
Kasiek 23:31, 12 lis 2015

Mi, kiedys chyba u Ciebie widzialam piknom fotkom z jeszcze piekniejszym berberysem...to byla rabata z czyjegos ogrodu. Masz ja gdzies pod reka? Znasz moze nazwe berberysu?
Mala_Mi 23:43, 12 lis 2015

Kasiek napisał(a)
Mi, kiedys chyba u Ciebie widzialam piknom fotkom z jeszcze piekniejszym berberysem...to byla rabata z czyjegos ogrodu. Masz ja gdzies pod reka? Znasz moze nazwe berberysu?

Berberys sąsiadki... dziewczyny zdiagnozowały, że to chyba Erecta.
Ma go chyba Jagoda z Moja przyziemna pasja U niej super to wygląda.
Kasiek 23:46, 12 lis 2015

Dzieki, cos takiego potrzebuje
anka_ 07:59, 13 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
I pomyśleć, że jak zakładałam ogród to zawsze się pytałam czy ta roślinka szybko rośnie???
Ja właśnie jestem na tym etapie.

Mala_Mi napisał(a)
... I jak patrzę na Kasya.... nie mogę pomóc.. bo wiem czym grozi posadzenie za gęsto.. Wyciąć można, ale tego żal a tego szkoda Jak sadziłam to stwierdziłam , nie będę czekać 10 lat aż to urośnie.. kto wie ile pożyjemy. Zawsze można przyciąć, wykopać, przesadzić.
Aniu teraz tak w perspektywy lat i doświadczenia to sadziłabyś rzadziej? Zakładając że drzewo ma mieć w przyszłości (kiedyś tam...) 4m średnicy to tyle mu zostawić?

A złodziejskiemu nasieniu niech bokiem wyjdzie...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mariusz 08:36, 13 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jagoda... z Hakone to dziwna sprawa.. jak jej podejdzie to rośnie jak głupia, a jak nie podejdzie to stoi. Wiec warto spróbować i zmieniać miejscówki.

Utkwiło mi to w głowie i spróbuje raz jeszcze, są tak piękne, ale gdzieś po drodze robię jakiś błąd.

Mala_Mi napisał(a)

Dziś przeniosłam do szklarni chyba 300 werben.. sadziłam po 10 szt w kupce.

Dzięki za przypomnienie... czas wykopać siewki.

Kindzia 08:48, 13 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)
Kindzia - ja nie ogarniam.. wczoraj i dziś próbuję trochę podgrandzić u Was.. kiepsko idzie. Liście na części jednej róży w czarne kropy oberwałam

Nooo, Kochana Tylko na zdrowie róży wyjdzie U mnie tylko Larissy zostawione w spokoju, nie miałam sumienia jeszcze Ale one zdrowe jak byk, może nawet (!) na zimę je ubrane w liście zostawię
bdan 09:00, 13 lis 2015

Aniu czy możesz się wypowiedzieć na temat krzewuszki Monet. Chciałam nią podsadzić śliwę Nigra. Polecasz, czy jednak ma jakies większe minusy?

Jak wygląda w czasie sezonu. Znalazłam takie zdjęcie u Ciebie

Mala_Mi 10:55, 13 lis 2015

bdan napisał(a)
Aniu czy możesz się wypowiedzieć na temat krzewuszki Monet. Chciałam nią podsadzić śliwę Nigra. Polecasz, czy jednak ma jakies większe minusy?

Jak wygląda w czasie sezonu. Znalazłam takie zdjęcie u Ciebie

Zrobiłam błąd bo nie przycinałam w ładne formy. Ale od tego roku już przycinam
Trudno to skomponować z czymkolwiek z uwagi na kolor liści. Ale jest fajna, kompaktowa, niska, nie rośnie tak jak inne krzewuszki szybko, wysoko i szeroko. Kwiatków prawie nie widać jak kwitnie, ale ona ozdobna liści i kwiatki jej do niczego nie potrzebne

Pod NIgrą może super wyglądać
Foto z 2013 roku i wcale nie są większe Bo zaczęłam przycinać. Ale są niskie tak czy siak.