Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ewsyg 19:03, 17 maj 2026

Mirusia, zaskoczona jestem, że kwitnienie azalii jest u Ciebie już bardzo zaawansowane. Powojnik pomimo tego, że ma mniej kwiatów, wygląda cudnie.
Juzia 19:52, 17 maj 2026

mirkaka napisał(a)

Z tego co widzę, to jesteś pedantką, myślę że jagodnik, warzywnik, czy inne obszary będziesz utrzymywać czyściutko, jak w poprzednich ogrodach. A potem zbieranie, przetwarzanie wszystkiego, ech,
życzę Ci żeby było jak sobie wymyśliłaś

Już się trochę z pedantyzmu wyleczyłam.
Stąd zmiana domu i ogrodu

Ten powojnik na balkonie to jest jedna sztuka???

Gosialuk 20:35, 17 maj 2026

Lepnica była przez dwa, trzy lata i potem sama znikła. Obstawiam, że w mojej trawie i natłoku roślin nie miała się gdzie wysiewać. A może wyrwałam wiosną nie rozpoznawszy siewek.
Twój powojnik pięknie kwitnie mimo, że kwiatów mniej. U mnie oberwał mrozem i są tylko pojedyncze kwiaty na dole, a reszta chyba trafiła na mroźny wiatr.
basia3012 20:49, 17 maj 2026

mirkaka napisał(a)

Niestety NN, myślałam że może Christopher Wren, ale pewności nie mam, teraz już rozkwitła w całości. To azalia wielkokwiatowa, gubi liście na zimę, nie przemarza

Mirko, a za tą pomarańczową jest żółta, to może Anneke? Piękne są, duże i bujne. U nas jeszcze w pąkach. Chyba trochę zimniej u nas.
LIDKA 22:14, 17 maj 2026

Przepiękne masz te Azalie i rodendrony. Ja jeszcze żadnej azalii nie posadziłam. Wybiorę jakieś nieduże.

Mirka kanty tym naszym sprzętem robione drugi raz to już bajka. M obleciał ogród w 10 min.
Po pierwszym razie docięłam tylko w narożnikach i przy zraszaczach a po drugim już nic nie docinalam.
LIDKA 22:17, 17 maj 2026

mirkaka napisał(a)

Pozwól jej się wysiać, czy Chciałabyś żeby Ci wysłać ?

Nie wysyłaj. Dam jej szansę jeszcze a najwyżej się przypomnę na przyszłą wiosnę.

Może kupię też gdzieś nasiona.
Ulina 23:10, 17 maj 2026

Azalie w pełni kwitnienia, pięknie masz