Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

asiak 18:43, 11 wrz 2018

Śliczne jeżóweczki i nie tylko one
Tez kupiłam w tym roku dzielżany
mirkaka 19:22, 11 wrz 2018

Anda napisał(a)
Piekne purpury w Twoim ogrodzie Werbena wszedobylska Szkoda, ze roze niedomagaja.

Ewo, róże strasznie chorują ,od lipca męczy je mączniak i czarna plamistość, obrywam liście, obcinam młode pędy, pryskam ale to zaraza z którą nie wygram. Musiałabym z 10 l mleka kupić i pryskać wszystkie rośliny podatne na mączniaka, ech, może za rok będzie lepiej.
Lubię jak werbena sama się sieje
mirkaka 19:23, 11 wrz 2018

asiak napisał(a)
Śliczne jeżóweczki i nie tylko one
Tez kupiłam w tym roku dzielżany

Zawsze je omijałam wzrokiem ale w tym roku jakoś zwróciły moją uwagę bordowe i pomarańczowe O dzielżanach mówię
Gardener27 20:06, 18 wrz 2018

U mnie też róże mocno się pochorowały, mam nadzieję że następny sezon będzie dla nich bardziej łaskawy.
Dalie piękne, musisz koniecznie w następnym roku posadzić ich więcej.
Nowe jeżówki mają bardzo ciekawe kolory, znasz może nazwy ?
marba 20:12, 18 wrz 2018

Mireczko, wędrując po ogrodach zajrzałam do Twojego i musiałam w nim pobyć dłuższą chwilkę. Nie mogę się napatrzeć na ogromną ilość kwiecia w Twoim ogrodzie. Zostawiam wyrazy zachwytu. Będę zaglądać.
mirkaka 18:22, 19 wrz 2018

Gardener27 napisał(a)
U mnie też róże mocno się pochorowały, mam nadzieję że następny sezon będzie dla nich bardziej łaskawy.
Dalie piękne, musisz koniecznie w następnym roku posadzić ich więcej.
Nowe jeżówki mają bardzo ciekawe kolory, znasz może nazwy ?

Jeżówki wszystkie tej samej odmiany to Cheyenne Spirit. Charakteryzują się tym że występują w różnych kolorach. Kupowałam te ciepłe bo różowych mam już pełno.Ale siewki będą od różowych do żółtych.
Przemku, dalie trzeba wykopywać, nie lubię tego, ale gdy kwitną to bardzo cieszą
W następnym roku chyba postawię na jednoroczne, myślę o cyniach, może szarłatach
Czas pokaże czy będzie mi się chciało
mirkaka 18:33, 19 wrz 2018

marba napisał(a)
Mireczko, wędrując po ogrodach zajrzałam do Twojego i musiałam w nim pobyć dłuższą chwilkę. Nie mogę się napatrzeć na ogromną ilość kwiecia w Twoim ogrodzie. Zostawiam wyrazy zachwytu. Będę zaglądać.

Basiu, bardzo mi miło że mój ogród Ci spodobał się, Teraz niestety już kwiecia mało, róże przez choroby prawie nie powtórzyły kwitnienie, wycinałam wszystkie chore pędy i obrywałam liście.
Lipiec zawsze susza i ogród traci soczystość, ten rok całe lato była u nas okropna susza, do tej pory właściwie nie było deszczu, ciągle słońce i skwar.
Zapraszam do mojego ogrodu szczególnie na wiosnę gdy kwitną azalie i Rh Wtedy to od kolorów można zwariować

Idę pozaglądać do Ciebie
paniprzyroda 22:31, 19 wrz 2018

mirkaka napisał(a)
Porobiłam znów dzisiaj rano zdjęcia rabaty powojnikowo-hortensjowej, teraz jest jej czas

Mireczko, ten rok nie sprzyjał różom, wymęczone, ale u mnie i niektóre dalie fatalne, kilka już wykopałam, bo miejsce było potrzebne, a patrzeć na chorowitki już nie mogłam.
Piękne zdjęcia pokazałaś z czerwca, te hortensje tak wcześnie kwitną, cudny kolor mają, że o powojnikach już nie wspomnę. Pozdrawiam
Anusia 09:45, 20 wrz 2018

Mirko pięknie. Werbena samosiejka sama się wkomponowała. Rutewki, hortensja kyushu cudowne, myślę gdzie ją u siebie posadzić, urzekła mnie. Powojniki mega. Mój ogród bardziej sprzyja w tym sezonie różom. Reszta roślin umęczona słońcem.
sylwia_slomc... 11:54, 20 wrz 2018

mirkaka napisał(a)
Dalie, te ciemne od Tereski 'Moje małe królestwo"

rosną na jednej rabacie z vanilkami, Phantomem i White Lady

Przepięknie się przebarwiłyMoje przypalone przez słońce w tym roku.