Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Ewa777 20:08, 25 sie 2015

mirkaka napisał(a)

Piękna ta Ingrid Lubię takie kolory
jona 20:44, 25 sie 2015

mirkaka napisał(a)

Joasiu, ona ma ciemniejsze kolory, w rzeczywistości jest bordowa

Mi się bardzo podobają te cieniowania na końcach płatków
Karol99 20:45, 25 sie 2015

mirkaka napisał(a)
Ingrid Bergman, rzeczywisty kolor ciemniejszy, przesadzana trzy razy, ciągle sąsiedztwo nie pasowało mi kolorystycznie. Teraz mimo że sąsiedztwo pasuje to w kadrze pojawiają się znów niepasujące kolory. Róża pięknie buduje krzak, zdrowa, bez problemów

ahh ta czerwień, cudowna
agnieszka_m 21:00, 25 sie 2015

piękna ta różyczka czerwona kolor taki intensywny
ewsyg 21:26, 25 sie 2015

mirkaka napisał(a)
Zauroczona pięknem hortensji u Bożenki, kupiłam znów trzy i jednego liliowca

Little Lime

Limelight

obie już wsadzone , ale musiałam przesadzić dwie róże Compassion i Pat Austin.
Wykopałam też i przesadziłam rozchodnika,przycięłam w tym roku prawie wszystkie lawendy do zera , obsadziłam żurawkami i mam nową grządkę

Candlelight jeszcze nie wsadzona

i liliowiec

Wpadłam do Ciebie w odwiedziny i podziwiam nowe roślinki. Pieknie kwitną róże, moje słabiutko. Eszystkie rosliny zaniedbane przez tą rozbudowę .

Pozdrawiam Mirusiu
Joku 23:13, 25 sie 2015

mirkaka napisał(a)
I dla złagodzenia ostrych czerwieni trochę spokoju, sosna żółta w azaliach

Sosna sprawia wrażenie "zaawansowanej wiekowo", patrząc chociażby na pień. Ale chyba nie jest zbyt wysoka. Przycinasz ją?
mirkaka 09:13, 26 sie 2015

Kochani Wszystkim dziękuję za zaglądanie do mojego ogrodu.
Ja wolę kolorki spokojniejsze, czerwień odsunęłam jak najdalej od tarasu, Z daleka przyjemnie się na nią patrzy
Ewo, rozbudowa w końcu się skończy i zostaną już tylko przyjemniejsze rzeczy do roboty
Jolu, ta sosna rośnie wolno, ale fakt jest wiekowa, mam ją chyba od początku czyli ok 18 lat. Tnę ją ostatnimi czasy, uczę się trochę od Bogusława , może uda mi się zrobić z niej niwaka?
Joku 20:37, 26 sie 2015

Dla mnie ona jest piękna w takiej właśnie postaci. Nie przerabiaj
laurowisnia 09:50, 27 sie 2015

Widzę, że hortensji c.d., ja oglądałam ostatnio na wyjeździe h. white dome, żałuję, że zostawiłam, poszukaj może Ci się spodoba.
Zastanawia mnie ta szałwia jednoroczna, kupiłam podobną tylko wysoką, bardziej rozstrzeloną, ciekawe czy to ta sama, teraz nie kwitnie, trochę się mi połamała, ma ciekawy kolor.
mirkaka 11:51, 27 sie 2015

Jolu, na siłę nie robię z niej niwaka, ale muszę ją trochę ujarzmiać aby nie wyrosła na wielką Na wiosnę skracam jej każdy pęd o co najmniej 2/3 dł.

Agatko, sprawdziłam , jest piękna, tylko mam jedną wątpliwość,czy te drobne kwiatki w środku jak przekwitają robią się brązowe?. Przynajmniej tak jest u mnie na Candlelight , Levano i Greate Star, i to sprawia że kwiaty tracą na urodzie. Idę do Ciebie oglądać tę szałwię. Ja z mojej staram się już po trochu zbierać nasionka