Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 13:52, 18 lis 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Mirka
Przytnij temu dabkowi wiosna końcówki pędów. Wypuści boczne pędy i się zagęści. Nie widzę całego drzewka, ale jest trochę rzadki. Przytnij wiosna końcówki pędów to się zagęści też tak z jednym zrobiłam i ładnie się zagescił.

Rumianka ładnie rośnie. Zrobiłam błąd, że za duże kępki posadziłam wiosna jeszcze podzielę.
Pozdrawiam

Bardzo dziękuję Elu za radę, ten którego tu pokazuję jest najładniejszy, mam jeszcze dwa i te są dopiero patykami, zrobię wiosną jak mówisz
Runiankę można z pojedynczych pędów rozmnażać i sadzić, też można ją przycinać, też się po takim zabiegu zagęszcza
mirkaka 13:54, 18 lis 2024

zawitka napisał(a)
A co moze być że hakonki u mnie wcale nie chcą rosnąć .Mialam posadzone w lekkim słońcu to siedziały 3 lata i część padała więc je przesadziłam na słońce i zginęły.Co robisz ze takie pikne

Wg mnie one lubią luźną glebę, ja im przygotowałam taką, podsypuj też korą i kompostem, przynajmniej na początku, u Ciebie może siedzą w glinie?
mirkaka 14:05, 18 lis 2024

Basieksp napisał(a)

To nic, że niewygodne, miejsce i tak bardzo urokliwe Pewnie je pokazywałaś już nie raz, ale koniecznie musisz je pokazać jak te rodki będą kwitły, takie porównanie Musi być szał, chociaż teraz też bardzo mi się podoba

Basiu, co wiosnę pokazuję rodki, są wielkie, zdjęcie tego nie oddaje, może w porównaniu do krzesełek będzie lepsza perspektywa
Coraz mniej o nie dbam, zasilam już tylko raz, mają mniej kwiatów niż kiedy zasilałam dwa razy Uwielbiam te ogromne krzaki, wolę je zielone niż kwitnące,
mirkaka 14:06, 18 lis 2024

basia3012 napisał(a)
Dzięki Mirko, tak, hakonki to takie swobodne, szalone trawki. Też je bardzo lubię.

Myślę że na O jest wiele wielbicielek tej trawki, znosi suszę bardzo dobrze, to na moje warunki jak znalazł
ElzbietaFranka 21:24, 18 lis 2024

mirkaka napisał(a)

Wg mnie one lubią luźną glebę, ja im przygotowałam taką, podsypuj też korą i kompostem, przynajmniej na początku, u Ciebie może siedzą w glinie?

U mnie to samo na tyle lat nie chcą rosnąć. Mam w różnych miejscach i tylko w jednym miejscu dobrze rośnie właśnie w zbitej głębię i w pełnym są końcu.

Zaglądam do różnych ogrodów i wszędzie pięknie rośnie np u Irenki, Małgosi, Olcipolci i ciebie u mnie na tyle kęp po tylu latach powinien być busz a jest duże ....
mirkaka 11:33, 19 lis 2024

ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie to samo na tyle lat nie chcą rosnąć. Mam w różnych miejscach i tylko w jednym miejscu dobrze rośnie właśnie w zbitej głębię i w pełnym są końcu.

Zaglądam do różnych ogrodów i wszędzie pięknie rośnie np u Irenki, Małgosi, Olcipolci i ciebie u mnie na tyle kęp po tylu latach powinien być busz a jest duże ....

Widać nie ma na nią recepty
zawitka 08:21, 03 gru 2024

Ja stwierdziłam ze hakonki mnie nie lubią i juz ich nie chcę Ziemie mam dobrą zmieniałam im miejsca one swoje stały 3 lata i nic.
mirkaka 13:34, 31 gru 2024

zawitka napisał(a)
Ja stwierdziłam ze hakonki mnie nie lubią i juz ich nie chcę Ziemie mam dobrą zmieniałam im miejsca one swoje stały 3 lata i nic.

Szkoda że rezygnujesz z nich,

ja je uwielbiam nawet zimą stroją

mirkaka 13:36, 31 gru 2024

ostatni dzień grudnia, a w ogrodzie całkiem miło

mirkaka 13:44, 31 gru 2024