Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

kasia_w 11:08, 23 cze 2015

eee_taam napisał(a)

myslę że słowo podziwiać byłoby lepsze ..zamiast kochać

za mało fotek bierz przykład z Marzenki

foci ....foci ....foci.... dużo foci....

Dołączam się
siakowa 11:13, 23 cze 2015

ewakatowice napisał(a)

tak, jestem trzecia... i sama zostałam

no i głupio to zabrzmiało bo w innym kontekscie...w sensie małoletniego bobasa że bardziej rozgarniety, uczy sie od rodzeństwa a nie trzeba mu wszystkiego pokazywąć...my juz mamy wiekszy luz...w sensie że łatwiej....
kasia_w 11:15, 23 cze 2015

Siakowa ja w końcu do Ciebie się muszę przejść W robocie jestem ale może na chwilę się wyrwę
kamasja 12:42, 23 cze 2015

Ja też jestem jedynaczką i dlatego mam dwoje dzieci. Mąż opierał się i uważał, że wystarczy jedno ale ja zrobiłam to dla starszej córki, bo juz zaczynała być egoistką a zazdrosna jest do tej pory i tak już według książek psychologicznych pozostanie. Codziennie wchodzę a u Ciebie nieustajace dyskusje. Fajnie!!!
siakowa 12:46, 23 cze 2015

kasia_w napisał(a)
Siakowa ja w końcu do Ciebie się muszę przejść W robocie jestem ale może na chwilę się wyrwę

no wiesz zapraszam ale w chwile nie obskoczysz trasy d. śląsk-g. śląsk
Ensata 12:47, 23 cze 2015

Siedzę dzisiaj i rechoczę do kompa, to z głupawki, bo minimini znowu oglądam Odnośnie 3 i chowania się samemu coś w tym jest. Pola ma 12 lat i w zabawach traktuję Młodą jak lalkę, potrafi ją wykapać, nakarmić i połozyć spać. Mała świata poza nią nie widzi. Tekst roku "Pola jak rodzice zemrą, to będziesz mi gotowała" M Przy 3, ja osobiście cieszyłam się macierzynstwem, bez wczesniejszych lęków, czy można smoka, czy nie, ile karmić itd, sama frajda i swiadomosc ulotnych chwil, tak szybko dorastają

Jasne, ze roznie jest z rodzenstwem, ale jak Kasia napisała, uwazam, ze rodzenstwo bardziej jest przydatne w dorosłym wieku Patrzę na M, jak z siostra się wspierają w opiece nad teściową. Jak siostra dzwoni do niego, dzien i w nocy i zawsze na niego moze liczyć. U mnie tylko ja jestem na kazdy dzwonek, a to pomidora bym zjadła swieżego, a to rehabilitant szuja, a to pielegniarka wredna itd, itd, o leku o zdrowie, o opiekę itd nie wspominam.

Ewik, kurcze, przykro z tym twoim rodzenstwem a moze one nie radza sobie z lekiem, co? moze same są tak przerazone, ze potrzebuja czasu? Ludzie róznie reagują, nie, nie tłumaczę, ale...
Ensata 12:48, 23 cze 2015

Juzia napisał(a)

Chciałam Ci donieść gdzie był w tamtej chwili "Twój" maż....ale się ugryzłam w język

E luz, możesz go przytrzymać, chcę nadrobić czytanie i seriale
siakowa 12:51, 23 cze 2015

Ensata napisał(a)
E luz, możesz go przytrzymać, chcę nadrobić czytanie i seriale

popusciłam
Ensata 12:52, 23 cze 2015

kasia_w napisał(a)
Jeszcze jest jedna przedziwna prawidłowość- wszyscy trzej- mój mąż i jego bracia mają żony z wyjątkowo kobiecych rodzin, gdzie były 4 lub 3 siostry i 0 braci
e tam przedziwna, dobre zony mają taka ilość rodzenstwa wyczula na potrzeby innych, uczy pracowitości, empatii i braku egoizmu. To mówię akurat na podstawie obserwacji znajomych dookoła. Ja jestem klasyczną jedynaczka, ze swoim krzesłem, komputerem, kubkiem Niech ktos mi ruszy, albo zajmie
Ensata 12:54, 23 cze 2015

kamasja napisał(a)
Ja też jestem jedynaczką i dlatego mam dwoje dzieci. Mąż opierał się i uważał, że wystarczy jedno ale ja zrobiłam to dla starszej córki, bo juz zaczynała być egoistką a zazdrosna jest do tej pory i tak już według książek psychologicznych pozostanie. Codziennie wchodzę a u Ciebie nieustajace dyskusje. Fajnie!!!
Nie, jak 3 dorobisz według psychologii, 2 dzieci, to wieczna rywalizacja, 3 współpraca