Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z południa Polski - ogród Marzeny

Z południa Polski - ogród Marzeny

Pluszakowa 21:02, 24 cze 2016

Rozgościłam się u ciebie tawuły są super i polecam bardzo a jest w czym wybierać.

Pokaż swoje tegoroczne patyczki. Super że mają korzonki. Moje wyglądają ok ale nadal są w zbiorczej doniczce. Chyba czas je rozsadzić już.
Marzenaka 22:35, 24 cze 2016

Magda, teraz tawuły powoli przekwitają. Pewnie je zetnę i spróbuję ukorzenić. Może coś z tego będzie. Jeszcze mam gdzie sadzić więc się przydadzą. Moje linki też w zbiorczej doniczce jeszcze. Mówisz, że pora je rozdzielić?
Makusia 22:40, 24 cze 2016

Edit- hakuro reanimowała się sama. Cud. Listki wypuszcza- niezniszczalna jest!
Pluszakowa 23:51, 24 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Magda, teraz tawuły powoli przekwitają. Pewnie je zetnę i spróbuję ukorzenić. Może coś z tego będzie. Jeszcze mam gdzie sadzić więc się przydadzą. Moje linki też w zbiorczej doniczce jeszcze. Mówisz, że pora je rozdzielić?

Tnij i zakwitną jeszcze raz. Mi z zielnych źle idzie, bo mieszkam 20 km od ogrodu i czasem zostaną samopas, a tego nie lubią.

Tak myślałam czy je ruszać czy nie. Potem szkoda korzonki rwać jak się pooplątają. Tylko taki upał chyba go przeczekam i działam.
Marzenaka 09:53, 25 cze 2016

Magda a co zrobić na zimę z taką hortensją jak rozdzielę? Zostawić na polu? Czy do garażu?
Pluszakowa 11:55, 25 cze 2016

Ja planuje przed zimą normalnie do gruntu wsadzić. Inni patyczki od razu do ziemi dają i nie ruszają i zimują też w gruncie. Ewentualnie trochę korą obsypie dla zabezpieczenia i tyle. U mnie najgorzej miejsce znaleźć, bo u siebie jeszcze nie mogę a u mamy nie mam pomysłu. Pokaż fotki jak ci urosły, bo moje średnio ale Kasi z mojej bajki to giganty rosną.
Marzenaka 12:01, 25 cze 2016

Magda zdjęcia wstawię pewnie wieczorem, bo coś mi nie chce ich załadować z telefonu. Moje no raczej małe ale mają korzonki na pewno część. Dobre i kilka
Marzenaka 23:10, 25 cze 2016

Magda, moje hortensje tak na dzień dzisiejszy wyglądają:

A oto co z rynku dziś przywiozła:
Makusia 23:18, 25 cze 2016

Wow! To są hortensje z patyczków wiosennych? Sliczniusie!
Pluszakowa 23:30, 25 cze 2016

Moje wyglądają bardzo podobnie. teraz nie będę jeszcze dzielić bo za ciepło i czasu nie mam. Choć czasem i to mnie nie powstrzyma i zamiast coś robić, to ja w ogrodzie działam.

W zeszłym tygodniu rozsadzałam krzewuszki i wszystkie wyglądały podobnie a korzonki różnie jedne duże inne wcale a liście takie same. Te już siedzą w gruncie. Za ciepło jest i za dużo doniczek do podlewania.