Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

makadamia 09:59, 11 sty 2019

Żeby było sprawiedliwie, na bazie Ani pomysłu też narysowałam
Makusia 10:03, 11 sty 2019

AnnaCh napisał(a)
Marta Makusia mogłaby coś powiedzieć na temat mojego tarasu, ale zapadła w sen zimowy.

Tara jest. W dodatku bardzo ładny, a z murowana donicą będzie już mniam mniam
Makusia 10:05, 11 sty 2019

makadamia napisał(a)

O Jezu! Ale ładne!
AnnaCh 10:08, 11 sty 2019

Zaniemówiłam, wywalą mnie z pracy, siedzę i myślę
Makusia, jesteś!
zbigniew_gazda 11:00, 11 sty 2019

Makusia - jesteś zdolniacha. Ogród nabierze intymności i sprowokuje odwiedzających do zaglądania coraz dalej i dalej. Basen musi być odsłonięty do nagrzania wody.
Nowa12 11:18, 11 sty 2019

zbigniew_gazda napisał(a)
Makusia - jesteś zdolniacha. Ogród nabierze intymności i sprowokuje odwiedzających do zaglądania coraz dalej i dalej. Basen musi być odsłonięty do nagrzania wody.

Ostatnia wersja jest super!
AnnaCh 11:27, 11 sty 2019

Dobra, najnowsze wieści z frontu są takie, że Asiu, jesteś moją mistrzynią, w życiu bym sama tego nie wymyśliła. Podoba mi się bardzo, bardzo Mało tego, powiem, że podoba się bardzo mojemu M Wyobrażacie sobie? Tylko małe ale, basen musi być prawie w tym samym miejscu co jest, bo tak jak napisał Zbyszek musi się nagrzewać Kiedyś chcemy docelowo wykostkować koło pod niego. I to nie jest tak, że jak dzieci dorosną, to go nie będzie, sami bardzo dużo z niego korzystamy w upały i musi być Później będą się wnuczki kąpać A poza tym mój Jasio ma dopiero 5 latek.
Druga sprawa, że w tym wystającym cypelku trzeba będzie rzucić ze dwie płyty, żeby nie obchodzić dookoła idąc do garażu czy drewutni
Asiu rozumiem, że wiesz o mojej donicy?
No i po drugiej stronie tarasu chodnik idzie inaczej, możemy to jakoś inaczej zrobić?
No i powiedzmy, że dołu rysunku nie widzę, bo na razie tego tak nie przeprowadzę, nie miałabym serca powiedzieć tacie, że wszystkie kostki, które z takim mozołem kładł, teraz ma przekładać
No i jeszcze pytanie: co z tyłem? Dojściem do garażu, drewutni? Ma zostać trawa?
makadamia 11:48, 11 sty 2019

Mało tego, powiem, że podoba się bardzo mojemu M Wyobrażacie sobie?
To dopiero sukces!

Tylko małe ale, basen musi być prawie w tym samym miejscu co jest, bo tak jak napisał Zbyszek musi się nagrzewać

No to nie jest małe ale. Plan można dopasować do basenu, ale kosztem tego, że wewnętrzny trawnik będzie bardzo mały. Trzeba dalej kombinować

Druga sprawa, że w tym wystającym cypelku trzeba będzie rzucić ze dwie płyty, żeby nie obchodzić dookoła idąc do garażu czy drewutni

Żaden problem

Przy tarasie? Jak najbardziej: robisz ją zgodnie ze swoim planem a dookoła niej, na dole dodatkowo rabatka zgodnie z moim.

No i po drugiej stronie tarasu chodnik idzie inaczej, możemy to jakoś inaczej zrobić?

Bo na jednym zdjęciu ten chodnik był a na drugim nie i się pogubiłam.

No i powiedzmy, że dołu rysunku nie widzę, bo na razie tego tak nie przeprowadzę, nie miałabym serca powiedzieć tacie, że wszystkie kostki, które z takim mozołem kładł, teraz ma przekładać

Jasna sprawa. Robót w planie i tak macie huk, zanim dojdziecie do tego fragmentu, to dużo czasu upłynie
(ale taki jest skutek, jak się najpierw robi rabatki, a potem dopiero plan)

No i jeszcze pytanie: co z tyłem? Dojściem do garażu, drewutni? Ma zostać trawa?
A wedle życzenia Szanownej Pani - może być trawa, żwirek, zrębki - co SzanPani pasuje
AnnaCh 11:55, 11 sty 2019

Mało tego, powiem, że podoba się bardzo mojemu M Wyobrażacie sobie?
To dopiero sukces!
- Prawda Mało tego, powiedział, że jak mamy mieć taki ładny ogród, to się chyba zaangażuje w jego tworzenie

Tylko małe ale, basen musi być prawie w tym samym miejscu co jest, bo tak jak napisał Zbyszek musi się nagrzewać
No to nie jest małe ale. Plan można dopasować do basenu, ale kosztem tego, że wewnętrzny trawnik będzie bardzo mały. Trzeba dalej kombinować
- Asia, chodzi o to, żeby ten cypelek został, a basen bardziej do niego przykleić, wkomponować w cypelek

Żaden problem
- Też tak myślę

Przy tarasie? Jak najbardziej: robisz ją zgodnie ze swoim planem a dookoła niej, na dole dodatkowo rabatka zgodnie z moim.
- Nieskromnie powiem, że w moim planie też miał być taki łukowaty kawałek pod donica i na nim sesleria

Bo na jednym zdjęciu ten chodnik był a na drugim nie i się pogubiłam.
- Bo tego chodnika nie ma jeszcze, ale jest już tak wykorytowane

Jasna sprawa. Robót w planie i tak macie huk, zanim dojdziecie do tego fragmentu, to dużo czasu upłynie(ale taki jest skutek, jak się najpierw robi rabatki, a potem dopiero plan)
- No wiem, wiem Po tylu latach na O w końcu dojrzałam do zrobienia planu, jakoś mi nie szło, nie umiałam tego pomierzyć narysować. A ostatnio kolega z dronem się napatoczył, to stwierdziłam, że może będzie łatwiej, nie?

A wedle życzenia Szanownej Pani - może być trawa, żwirek, zrębki - co SzanPani pasuje
- No dobra to jeszcze dopracujemy
Narysuję w domu w czym rzecz
anbu 12:07, 11 sty 2019

makadamia napisał(a)

Ekstra!