Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anabuko1 08:57, 01 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Posadziliśmy z Jasiem kilka truskawek, oprócz tego wysadziłam już cztery największe pomidorki, bo jeden to już nawet zaczął kwitnąć
M skosił coś co powinno być ładnym trawnikiem, a teraz pada I tak już z pół godziny Normalnie cieszę się jak dziecko

Ja mam dopiero z 10 truskawek.Marzy mi się więcej.
A pomidorki już do gruntu posadziłąś ?/
Ja jeszcze trzymam w pojemnikach to na tarasie, to o ogrodzie to na noc np, dzisiejszą chłodną poszły z z powrotem do domku.
AnnaCh 19:52, 01 maj 2020

Wiklasiu, też mi się to kólko mega podoba

Kasia,
siatkę założyliśmy jak zaczęli bardzo panowie z budowy nam przeszkadzać, zrobiło się od razu fajniej, jak cisy podrosną, to ją zdejmę
Serby chyba za duże na tekie miejsce jak Ty masz, może jednak zwykłe szmaragdy, ładne są zielone, szybko rosną i dość wysoko. Od góry zawsze możesz je ciąć na określoną przez siebie wysokość

Kamila,
te graby moje uwielbiam Fajne, puchate się już w zeszłym roku zrobiły
Przesadzania i dosadzania nigdy dość

Magda, to jest widoczek w jedną stronę, w drugą z wykuszu mam rabatę z Robin Hill i hortkami, to ten nowy ząbek przy tarasie. Moje graby w buksach, nie cisach

Ajka, trzymam kciuki za grabiszcza

Aniu, ja mam z 14 sztuk, wygrzebałam sadzonki z lichych pozostałości, które miałam. W zeszłym roku jak byliśmy z M na naszym rocznicowym wyjeździe z lekka wyschły
Pomidorki 4 sztuki wsadziłam do gruntu, bo jeden to już nawet kwitł. Reszta stoi na zewnątrz jeszcze w doniczkach, nawet już noacmi
AnnaCh 19:53, 01 maj 2020

Cis, dereń, brzoza i jarząb
AnnaCh 19:57, 01 maj 2020

Dzisiaj przed deszczem moi panowie zdążyli zrobić przejście przez brzozową Potem lunęło i dobrze

I teraz potrzebuję porady, czy po prawej od tego przejścia posadzić dwa cisy? Tak żeby był taki żywopłotek jak po lewej ma być? Dookoła basenu mają być trzcinniki
Johanka77 20:16, 01 maj 2020

Ja bym posadziła. Koniecznie!
Będzie spójnie.

Ponadto jak urosną, fajne wrażenie stworzą przy basenie.
Zasłonią trszeczkę drewutnię i będzie taki płotek, za którym można zmienić gatki
Tak mi się skojarzyło z dzieciństwem

A nie myślałaś, żeby na tym kwasdraciku jeszcze jednego doorenboosa wsadzić?
Byłoby fajnie. W końcu ścieżka nie powinna kończyć rabaty, skoro jest przejściem przez...
Katkak 20:23, 01 maj 2020

O, widzę Aneczko, że też masz już pomidorki w gruncie
Zakrecona 20:27, 01 maj 2020

Z daleka buksy wyglądały na cisy

Taka ze mnie ogrodniczka, hi hi
AnnaCh 20:29, 01 maj 2020

Asia, no właśnie tak pomyślałam, że te cisy by taki fajny parawanik stworzyły, za nimi nawet jakiś bajzlownik mógłby być, filtr od baseny itd, albo jakby ktoś chciał gatki zmieniać
Jeżeli chodzi o brzozy, to jak dla mnie to tam by mogło jeszcze z 10 sztuk rosnąć nie wiem tylko co na to M Muszę nad nim popracować, bo w sumie masz rację, tak spójnie by było Może szkoły jeszcze w tym roku otworzą, to po drodze z pracy by mi dokupił jednego doorenbosa jeszcze

Kasia
, mam Na razie cztery najbardziej wyrośnięte sztuki, ale nie wiem czy nie posadzę już reszty

Magda, tak popatrzyłam na tą fotkę to faktycznie, trochę tak A, że jeszcze nie odchorowały przesadzania i są lekko brązowe, to można pomylić
Katkak 20:30, 01 maj 2020

Ja dziś wysadziłam wszystkie. Tzn kilka jeszcze mam, ale one dla teścia. Trzeba punktować, prawda?
Magleska 21:05, 01 maj 2020

ja też pomidorki dziś posadziłam co będzie ,to będzie

Aniu bułeczki mi wyszły takie plaskate -nie mam wagi i tak na oko robiłam i chyba miałam za rzadkie ciasto-tak mi się rozlały ale w smaku były bardzo dobre

fajny pomysł z tymi cisami -i fajna ta ścieżka -pasuje do tej przy tarasie …..