Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

pawel2806 10:03, 02 maj 2020

Asia ma rację dosadź brzozę bo sama piszesz że to "przejście przez brzozową" a nie "za brzozową", a dzięki przedłużeniu tego żywopłotu z cisa i brzozie rabata będzie stanowiła całość
Helen 10:10, 02 maj 2020

Asia, czy dobrze widziałam że pomidory już posadzilas do gruntu?
sylwik69 22:11, 02 maj 2020

Ścieżka super tak jak Johanka jestem za cisami po prawej stronie i jeszcze jedną brzozą
kaz742011 22:59, 02 maj 2020

Zdolni Ci twoi panowie . Ścieżka wyszła idealnie. Też potrzebuję taką u siebie ale specjalisty brak .
KasiaWB 20:48, 03 maj 2020

Ania,
przeglądnęłam cały wątek pięknie tworzysz swój ogród, jest coraz piękniej początki były trudne, szczególnie to zalewanie, ale jest duża zmiana i bardzo widoczna graby super podoba mi się prostowanie linii rabat na początku też miałam tendencje do okrągłych, ale szybko mi przeszło Kibicuję Twoim poczynaniom
Serdecznie pozdrawiam
AnnaCh 11:46, 05 maj 2020

Kasiu, punktuj, punktuj, może też oddam kilka teściowej?

Magleska, ja wszystko znowu z wagą robię Waga jest u nas w kuchni na blacie na stałe, bo ja i M ważymy wszystko co jemy, gotujemy. Ja redukuję, M na masie
Zamysł ścieżki był właśnie taki, żeby pasowała do tej przy tarasie, dodatkowo to są nasze naturalne ścieżki, którymi chodzimy, z tej przy tarasie przechodzi się płynnie na tą przy garażu

Pawle, witaj
Niestety ścieżka będzie musiała nazywać się "przejście obok brzozowej"
Tłukłam temat kilka dni i nie ma mowy, M powiedział, że jak posadzę tam tą brzozę, to w momencie jak korona będzie trochę większa i będzie sięgała nad basen, on i tak ją zlikwiduje... No nic, trudno, muszę liczyć się też z innymi użytkownikami ogrodu Ale cisy już wsadzone

Helen
, chyba chodziło o mnie, mimo, że napisałaś o Asi Mam w gruncie 4 największe sztuki, reszta się hartuje w doniczkach jeszcze, nawet na noc ich nie chowam

Sylwia, dziękuję Cisy są, brzozy nie będzie...

Kasiu, dawno Cię nie było, fajnie, że jesteś
Wykonawcy ścieżki dziękują

Kasiu, ślimaczy się to tworzenie ogrodu u mnie, ale powoli do przodu...
Wcześniej był brak planu, brak koncepcji, nie wiedziałam czego chcę Po tylu latach na Ogrodowisku człowiek dorasta ogrodowo
Co do kształtu linii, to u mnie i tak nie będzie prosto, bo główne skrzypce mają grać koła
AnnaCh 11:49, 05 maj 2020

Tak jak pisałam cisy zostały posadzone
Weszły idealnie dwa, mają stanowić parawanik i dotykać basenu.
Mimo, że pada mieliśmy problem z ich posadzeniem, mokro tylko troszkę, a potem sucha skamielina, M musiał użyć kilofa, dostały obornika, kory podkładowej, mączki bazaltowej i duuuużo wody. Magiczna siła już jedzie do mnie kurierem, mam nadzieję, że będzie dobrze
Zana 11:55, 05 maj 2020

O ile jeżeli chodzi o spójność to faktycznie fajnie byłoby tę brzozę dosadzić, o tyle jeżeli wziąć pod uwagę stronę praktyczną to chyba raczej nie. Tam ma być basen i wszystko z tej brzozy będzie spadać do wody basenowej. Tak mi się wydaje.

A jaką magiczną siłę kupujesz? Też właśnie sadziłam cisy i może by się im coś na start przydało.

Może i powoli, ale konsekwentnie realizujesz plan i to jest super
Kawa 12:00, 05 maj 2020

super ścieżka i cisy to bardzo dobry pomysł
Johanka77 12:02, 05 maj 2020

Zana napisał(a)
O ile jeżeli chodzi o spójność to faktycznie fajnie byłoby tę brzozę dosadzić, o tyle jeżeli wziąć pod uwagę stronę praktyczną to chyba raczej nie. Tam ma być basen i wszystko z tej brzozy będzie spadać do wody basenowej. Tak mi się wydaje.

A jaką magiczną siłę kupujesz? Też właśnie sadziłam cisy i może by się im coś na start przydało.

Może i powoli, ale konsekwentnie realizujesz plan i to jest super

Wiesz ja jednak była bym za brzozą...
Zanim brzoza urośnie i będzie kłopotliwa dla basenu. to i dzieci urosną...
I będzie tam placyk ze stolikiem albo palenisko dizajnerskie na wieczory pod brzozami