Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Anda 20:05, 20 sty 2016

ryska napisał(a)

Wiem, to właśnie u Ciebie jest przecież wg mnie idealna różanka

Usmiecham sie pelna geba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:10, 20 sty 2016

AnnaCh napisał(a)
No to wsadzę między trawiszcza jeżówki, a czosnki takie co były w biedrze, malutkie po 10 sztuk?
edit: doczytałam, że nie czosnki

To krwiściąg lekarski. A te malutkie czosneczki, ktore mnie tak zmylily, to Allium sphaerocephalon, tylko ze one dosc wysokie sa, cos kolo 70cm maja.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 20:13, 20 sty 2016

Anda napisał(a)
To krwiściąg lekarski. A te malutkie czosneczki, ktore mnie tak zmylily, to Allium sphaerocephalon, tylko ze one dosc wysokie sa, cos kolo 70cm maja.
Już sobie wygooglowałam tego krwiściąga, fajny, tylko ciekawe czy u mnie można go gdzieś dostać? U mnie raczej bieda w szkółkach i patrzą na mnie, jak na kosmitkę jak zapytam o coś innego niż tuje
Anda 20:15, 20 sty 2016

To moze przez internet? Tu dziewczyny gdzies pisaly o sprawdzonych zrodlach...
MirellaB 20:31, 20 sty 2016

Kule wiklinowe? Mi się nie podobają.
Zaraz Anda - Ewa napisze, że ja prosto z mostu znowu walę
Taka to już jestem, nie owijam.

Ania jak chcesz to mogę Ci coś kupić z cebul i przesłać. Dla mnie to żaden problem, ciągle kursuję po wszelakich ogrodniczych i szkółkach.
Napisz tylko co byś chciała i będę miała na uwadze
Dominika11 20:33, 20 sty 2016

MirellaB napisał(a)
przecież nie musi się nam wszystko tak samo podobać, każdy z nas jest inny - byłoby wtedy monotonnie, a tak jest kolorowo i róznie
AnnaCh 20:36, 20 sty 2016

Anda napisał(a)
To moze przez internet? Tu dziewczyny gdzies pisaly o sprawdzonych zrodlach...
No właśnie patrzę, same nasionka na razie. Poczekam może później będą sadzonki, albo będę wsadzać tam jakieś jednoroczne, jak u Reni
AnnaCh 20:39, 20 sty 2016

MirellaB napisał(a)

Ania jak chcesz to mogę Ci coś kupić z cebul i przesłać. Dla mnie to żaden problem, ciągle kursuję po wszelakich ogrodniczych i szkółkach.
Napisz tylko co byś chciała i będę miała na uwadze
Mirella, ja nawet wolę jak ktoś wali prosto z mostu Tobie nie muszą się podobać, a mi się podobają i myślę, że do mojej wiaty i drewnianych balustrad w przyszłości będą pasowały
Mirelka dzięki, ale nie szukam cebul, tylko byliny krwiściąg lekarski Ale to nic pilnego, może gdzieś się pojawi. Właśnie mi się przypomniało, że u mnie na wiosnę są targi ogrodnicze i tam by może była, bo tam dużo różności
AnnaCh 20:40, 20 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
przecież nie musi się nam wszystko tak samo podobać, każdy z nas jest inny - byłoby wtedy monotonnie, a tak jest kolorowo i róznie
W samo sedno, no bo jakby nam się wszystkim podobało to samo, to wszystkie miałybyśmy takie same nudne ogrody
iwka 20:43, 20 sty 2016

A może zamiast trzmielin kilka cisów kolumnowych lub berberysow luźno posadzonych i więcej traw ,a w trawach jezowki i czosnki glowkowate właśnie . Buuu nie znam sie tak tylko mi sie pisze