Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:30, 04 lut 2016

Poszłam Jasia położyć i podszykować obiad na jutro, a tu u mnie taki ruch

Jana napisał(a)
jak na słońce to hortensja raczej odpada, wiesz zawsze możesz powiedzieć, że samo obrosło ja tam wmawiam panom z energetyki - jeden słup obsadzony dzikim winem a drugi chmielem lub podobnie wyglądającym chwastem (ten drugi rośnie u mnie na ok.5 m),
Tylko u mnie na tym słupie nie ma żadnych kabli, u nas wszystko idzie pod ziemią, to jest tylko latarnia i podejrzewam, że jakby zarosło, to nie byłoby się komu tym zająć. Żarówek też nie wymieniają, bo to latarnie ledowe

Anda napisał(a)
Może posadź na siatce clematis?
Ewo, myślałam o jakimś pnączu, ale póki nie mam ogrodzenia takiego na tip top, to nie chcę nic co potem może być zepsute.

Jana napisał(a)
albo jednoroczne wilce, są też piękne
O! Jednoroczne jak najbardziej

Katkak napisał(a)
mnie się bardzo podoba . Jeśli chcsz azalie to bez problemu na łonku dadzą radę, ale rododendrony faktycznie by przypalało. The Fairy bo genialny pomysł. U sąsiadów obserwuję je od 2 lat (przedogródek robił im projektant)i coraz bardziej zachwycają .
Mam nadzieję, że i u mnie The Fairy da popis

anna_t napisał(a)
Aniu mi tez sie podoba a jak z czasem tło przy siatce dosadzisz to będzie już wypas!
Kasia a z czym ma sąsiad połączone te the fairy? dobrze słyszałam że jedynym minusem tych róz jest stosunkowo późny start?jak myślicie?
Fajnie, że jeszcze komuś się podoba Tak właśnie myślę, że jak kiedyś będzie tło, to będzie super, a póki co mam nadzieję, że mnie The Fairy będą zachwycać

mira napisał(a)
Aniu bardzo dziekuje ci za instrukcje.
A ze jestem to może sie wtrącę jesli chcesz na siatkę ekran to może z cisa elegancki i pasuje do tego co obmyslasz.
A róże the fairy nie mają minusów no chyba ze nie każdy ich pokrój zaakceptuje taki kulisty szeroki.
Kopczykowac nie trzeba ciąć Malo nie chorują fakt ze zaczynają poxno ale za to maja piękne liście no i kwitną do upadłego a i w zimie tez sa ladne .moge fotke wstawić bo jej z kwiatostanami zaschnietymi.to tyle moich mądrości.
Przepraszam za bledy ale z Tel nie lubię pisać

Pozdrawiam
Miro, cisy właśnie mam po drugiej stronie furtki i też o nich myślałam, ale to jeszcze nie w tym roku chyba. Cieszę się, że tak zachwalasz te róże, mam nadzieję, że nawet u takiej amatorki jak ja dadzą radę Jeżeli mogłabyś wstawić fotki, właśnie z różnych pór roku, to byłabym bardzo wdzięczna

kamila66 napisał(a)
Aniu pamiętaj, że to Twój ogród i rób co Ci serce i dusza podpowiada
Też chętnie zobaczę fotki tej róży posiada same pozytywne opinie
Wiesz Kamilko, ja mam trochę taką romantyczną duszę i te róże z lawendą po prostu do mnie pasują. Jakoś nie mogę się im oprzeć i muszę je tam mieć A z czasem zrobię im zimnozielony ekran w tym pasku przy płocie

ren133 napisał(a)
Lawenda nawet zimą pięknie wygląda
To prawda, mam 12 krzaczków i nie narzekam na jej wygląd
Katkak 22:38, 04 lut 2016

Ania ja od jesieni mam dwie The Fairy i jedną Rote the fairy i też mocno im kibicuję .
AnnaCh 22:51, 04 lut 2016

Katkak napisał(a)
Ania ja od jesieni mam dwie The Fairy i jedną Rote the fairy i też mocno im kibicuję .
Kasia, to ja mocno trzymam kciuki za Twoje różyczki

Zapomniałam Wam pokazać co dzisiaj kupiłam

Karol99 07:04, 05 lut 2016

Zakupy pierwsza klasa
Kawa 08:25, 05 lut 2016

ładnie ta rabatka wygląda ciekawa jestem wykonania
zakupy fajne
ehh dobrze popatrzec na takie projekty jak za oknem -2 i śnieg
Dominika11 08:29, 05 lut 2016

wow jakie zakupy
AnnaCh 09:23, 05 lut 2016

Karol99 napisał(a)
Zakupy pierwsza klasa
Niom i do tego humus w promocji Jak będzie jescze jeden, to dokupię, bo niestety pusta półka już była

Kawa napisał(a)
ładnie ta rabatka wygląda ciekawa jestem wykonania
zakupy fajne
ehh dobrze popatrzec na takie projekty jak za oknem -2 i śnieg
Kamila, no zobaczymy faktycznie jak będzie z tym wykonaniem Mam nadzieję, że mi wszytsko wyjdzie i w tym roku ten front doprowadzę do jako takiego stanu Fajnie, że Ci się podoba

Dominika11 napisał(a)
wow jakie zakupy
Bardzo mnie cieszą, muszę jeszcze M zmusić, żeby mi jak będzie w Łodzi kompostu kupił i przywiózł Mam nadzieję, że i trawa i inne roślinki się odwdzięczą
Anda 09:27, 05 lut 2016

Bardzo fajne zakupy, a roślinki na pewno się odwdzięczą
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 09:28, 05 lut 2016

Anda napisał(a)
Bardzo fajne zakupy, a roślinki na pewno się odwdzięczą
Mam taką nadzieję, że po zafundowaniu im humusu i kilku worków kompostu będą wdzięcznie rosnąć i kwitnąć
Dominika11 09:33, 05 lut 2016

tego możesz być pewna