Monia, fajnie, że jesteś U mnie faktycznie wiosna, aż się obawiam, czy to wszystko jeszcze nie zostanie zmrożone Sprawdzam codziennie prognozy długoterminowe,na razie zimy nie widać Oby tak dalej, bo ja już bym mogła kopać i sadzić
Ja się chyba pośpieszyłam, ale w niedzielę u nas było z 10 stop i piękne słoneczko. Co mnie zdziwiło, to małe zielone chwasty na rabatach. Czy to możliwe, że nie wymarzły przez zimę? Czy już zdążyły sobie urosnąć? Masakra jakaś z nimi
Dzisiaj nasza drewutnia stałaby w innym miejscu zależałoby nam aby miała dwie strony. Pokusiłabym się o stwierdzenie, że mogłaby stać nawet w poprzek.
W eksponowanej części byłoby ułożone drewno a w niewidocznej "graty" ogrodowe: wiadra, taczka, doniczki, konewki, paliki do warzywnika, łopatki, grabki, węże, "chemia" ogrodowa itd. (część techniczna) Wszystkie te rzeczy mam gdzieś poutykane na ogrodzie w różnych miejscach. Tu na zdjęciu powiększyłam drewutnię i zrobiłam dojście do jej tyłu, taki kąt techniczny. Dwa metry przed nim mogłaby być zrobiona jakaś przesłona aby to miejsce nie było kompletnie widoczne
Bez przesady, kupiłam jej takie najzwyklejsze, jadalne, wysokie. Ja mam mały ogródek i nie starczy mi miejsca na tle odmian słoneczników, a gdzie jeszcze inne warzywa i kwiaty?
Toć to wiosna zupełnie już. Od jutra chyba troszkę chłodniej ma być, ale nie bardzo
Nie wiem, czy nie wymarzły, czy już urosły, ale też mam mnóstwo chwastów. Nie zdążyłąm jesienią uprzątnąć warzywniaka i teraz jest tam masakra
Ewo, ni mi nie mów o wietrze, pół nocy nie spałam, bo bardzo boję się takich wichur, a na poddaszu, to strasznie słychać Jestem nieprzytomna.
Cześć
u nas też bardzo wieje, mało głowy nie urwie - mam nadzieję, że się troche uspokoi - a w południe to faktycznie jakby była już wiosna, wczoraj świeciło słoneczko, aż chciało sie zyć
Dzięki Kamila
Ja muszę jakąś taką drewutnię przykleić właśnie do miejsca składowania gratów, czyli do naszego, wstrętnego blaszaka. Pomaluje go na szaro, bo dom ma być szary i dobudujemy mu z boku taką podobną do Twojej drewnianą drewutnię. Już powinno być lepiej. A czym ty masz ją obsadzoną, bo też coś chciałam puścić, żeby przy okazji ten garaż był mniej widoczny?