Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:53, 08 lut 2016

Gardener27 napisał(a)
Póki co inne priorytety, ale jak się przydarzy to nie będę miał nic przeciwko
Czasem nawet fajniej jest jak los za nas zadecyduje Akurat o tym coś wiem
AnnaCh 22:54, 08 lut 2016

Marga napisał(a)
Hej Aniu U Ciebie widzę juz wiosna, a Ty gotowa na rozpoczęcie sezonu
Pozdrawiam cieplutko
Monia, fajnie, że jesteś U mnie faktycznie wiosna, aż się obawiam, czy to wszystko jeszcze nie zostanie zmrożone Sprawdzam codziennie prognozy długoterminowe,na razie zimy nie widać Oby tak dalej, bo ja już bym mogła kopać i sadzić
Jana 22:55, 08 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
A wiesz, że nigdy nie miałam Jakoś mi gdzieś umknęły, już jej kupiłam nasionka
to córa może poszaleć z nimi, bo są słoneczniki i wysokie i karłowe, żółte i czerwone, różne ma pole do popisu
sylwia_slomc... 22:57, 08 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Monia, fajnie, że jesteś U mnie faktycznie wiosna, aż się obawiam, czy to wszystko jeszcze nie zostanie zmrożone Sprawdzam codziennie prognozy długoterminowe,na razie zimy nie widać Oby tak dalej, bo ja już bym mogła kopać i sadzić

U nas dzisiaj było 16 in +
Marga 23:07, 08 lut 2016

Ja się chyba pośpieszyłam, ale w niedzielę u nas było z 10 stop i piękne słoneczko. Co mnie zdziwiło, to małe zielone chwasty na rabatach. Czy to możliwe, że nie wymarzły przez zimę? Czy już zdążyły sobie urosnąć? Masakra jakaś z nimi
frezja 23:18, 08 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Wiatr straszny u nas i odechciewa się wszystkiego..oby zelżał
kamila66 08:03, 09 lut 2016

Dzisiaj nasza drewutnia stałaby w innym miejscu zależałoby nam aby miała dwie strony. Pokusiłabym się o stwierdzenie, że mogłaby stać nawet w poprzek.
W eksponowanej części byłoby ułożone drewno a w niewidocznej "graty" ogrodowe: wiadra, taczka, doniczki, konewki, paliki do warzywnika, łopatki, grabki, węże, "chemia" ogrodowa itd. (część techniczna) Wszystkie te rzeczy mam gdzieś poutykane na ogrodzie w różnych miejscach. Tu na zdjęciu powiększyłam drewutnię i zrobiłam dojście do jej tyłu, taki kąt techniczny. Dwa metry przed nim mogłaby być zrobiona jakaś przesłona aby to miejsce nie było kompletnie widoczne
AnnaCh 08:19, 09 lut 2016

Jana napisał(a)
to córa może poszaleć z nimi, bo są słoneczniki i wysokie i karłowe, żółte i czerwone, różne ma pole do popisu
Bez przesady, kupiłam jej takie najzwyklejsze, jadalne, wysokie. Ja mam mały ogródek i nie starczy mi miejsca na tle odmian słoneczników, a gdzie jeszcze inne warzywa i kwiaty?

sylwia_słomczewska napisał(a)
Toć to wiosna zupełnie już. Od jutra chyba troszkę chłodniej ma być, ale nie bardzo

Marga napisał(a)
Ja się chyba pośpieszyłam, ale w niedzielę u nas było z 10 stop i piękne słoneczko. Co mnie zdziwiło, to małe zielone chwasty na rabatach. Czy to możliwe, że nie wymarzły przez zimę? Czy już zdążyły sobie urosnąć? Masakra jakaś z nimi
Nie wiem, czy nie wymarzły, czy już urosły, ale też mam mnóstwo chwastów. Nie zdążyłąm jesienią uprzątnąć warzywniaka i teraz jest tam masakra

frezja napisał(a)
Wiatr straszny u nas i odechciewa się wszystkiego..oby zelżał
Ewo, ni mi nie mów o wietrze, pół nocy nie spałam, bo bardzo boję się takich wichur, a na poddaszu, to strasznie słychać Jestem nieprzytomna.
Dominika11 08:21, 09 lut 2016

Cześć
u nas też bardzo wieje, mało głowy nie urwie - mam nadzieję, że się troche uspokoi - a w południe to faktycznie jakby była już wiosna, wczoraj świeciło słoneczko, aż chciało sie zyć
AnnaCh 08:22, 09 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Dzisiaj nasza drewutnia stałaby w innym miejscu zależałoby nam aby miała dwie strony. Pokusiłabym się o stwierdzenie, że mogłaby stać nawet w poprzek.
W eksponowanej części byłoby ułożone drewno a w niewidocznej "graty" ogrodowe: wiadra, taczka, doniczki, konewki, paliki do warzywnika, łopatki, grabki, węże, "chemia" ogrodowa itd. (część techniczna) Wszystkie te rzeczy mam gdzieś poutykane na ogrodzie w różnych miejscach. Tu na zdjęciu powiększyłam drewutnię i zrobiłam dojście do jej tyłu, taki kąt techniczny. Dwa metry przed nim mogłaby być zrobiona jakaś przesłona aby to miejsce nie było kompletnie widoczne
Dzięki Kamila
Ja muszę jakąś taką drewutnię przykleić właśnie do miejsca składowania gratów, czyli do naszego, wstrętnego blaszaka. Pomaluje go na szaro, bo dom ma być szary i dobudujemy mu z boku taką podobną do Twojej drewnianą drewutnię. Już powinno być lepiej. A czym ty masz ją obsadzoną, bo też coś chciałam puścić, żeby przy okazji ten garaż był mniej widoczny?