Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AgataP 08:45, 07 mar 2016

Ania, zachwyt nad chodniczkiem dla Taty i ode mnie Uwielbiam takie prace. Na zasadzie coś z niczego ) My w tym roku musimy wypucować całą elewację i ścieżki też, bo kurzu od ziemi po tamtym roku ogrom. Jeszcze tylko ten żwir wysypać. Mam już wstręt do łopaty, zdecydowanie wolę szpadel i sadzić roślinki.
Ja tez myknęłam na ogród, Zośka w domu z Tatą, a ja wycinałam resztki suchych badyli, zgarnęłam liście z rabat. Teraz przytnę hortensje i spróbuję ukorzenić. Dziś jadę po kompost, zasilę bylinówkę
Marga 09:27, 07 mar 2016

Aniu, jestem pełna podziwu jak dużo różnych rzeczy wysiałaś Mi się cały czas wydaje, że później nie znalazłabym czasu żeby się tym wszystkim zajmować, a i wiedzy nie mam żadnej w tym temacie.
Jedyne warzywa jakie mi się do tej pory udały, były to pomidorki koktajlowe na balkonie
Pozdrawiam poniedziałkowo
Kawa 09:38, 07 mar 2016

Ania no super zakupy

ja tez chce kupić donice i się zastanawiam jaki kolor żeby ożywić trochę ten mój dom

super żer już coś pomału dłubiesz ale chyba najgorsza praca już za Tobą
Iggia 09:51, 07 mar 2016

Donice - super
Ja mogę pomarzyć o donicach mój dom jest na takim przeciągu, ze ostatnio prawie poleciałam z otwieranymi właśnie drzwiami także donice ni przed drzwiami ani na tarasie, szkoda by ich było.
U mnie przydałaby się chociaż na chwilę dobra pogoda, bo jest tak mokro, że utopić się można u mnie a nieposprzątane byliny z zeszłego roku czekają
MirellaB 12:30, 07 mar 2016

Ania zajrzyj do mnie jak chwilę znajdziesz - doradź
lojalna_ 19:51, 07 mar 2016

Aniu nie marnujesz czasu ....naprawdę super juz tyle pracy za Tobą

Zakupy świetne ☺
AnnaCh 22:43, 07 mar 2016

Agato, przekażę tacie Też zdecydowanie wolę szpadel, niż łopatę
Dzisiaj Jasio spał, jak wróciłam z pracy, to znowu udało mi się wyskoczyć na godzinkę. Przycięłam Vanilkę, żywopłot z ligustru i patyki powtykałam obok w ziemię, Kolejną część przedogródka zryłam

Monika, wcale tak dużo nie wysiewałam, trawy od Karola, stipę, werbenę, jeżówki, pory, selery i pomidorki, to tyle na razie Już chyba nic siać nie będę, reszta prosto do gruntu

Kamilka, żeby ożywić, to strzel sobie limonkę

Agnieszka
, moje też muszę porządnie obciążyć, bo mam front domu od zachodu i poprzednie doniczki już nie raz leżały parę metrów od schodów

Mirelka
, lecę

Jola
, to tylko kawałek, mam nadzieję, że w sobotę poszaleję, bo ma być piękna, słoneczna i ciepła pogoda
lojalna_ 09:38, 08 mar 2016

Kawalek do kawaleczka I sie sama zdziwisz ze juz tyle
Kawa 09:43, 08 mar 2016

AnnaCh napisał(a)

Kamilka, żeby ożywić, to strzel sobie limonkę

a wiesz że o tym myślałam
najpierw myślałam o fuksjowym kolorze ale on do mnie nie pasuje
a później pomyślałam o soczystej zieleni
tulucy 09:50, 08 mar 2016

A u mnie w tygodniu raczej nie ma szans na ogród, zanim odrobimy lekcje póki co ciemno się robi, później będzie lepiej, ale teraz tylko weekendy zostają i jakieś niespodziewane wolne dni