Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

08:49, 29 cze 2016
nie zmieniałabym elewacji ....przynajmniej na tym etapie ...poczekaj z tym jeszcze kilka sezonów ...otocz dom zielenią i wtedy pomyślisz o kolorze domu ...przemalować zawsze można ...kominy też

anbu 08:54, 29 cze 2016

Ja się skłaniam do wersji nr 2
amelia_b 08:55, 29 cze 2016

Sylvana napisał(a)
Jasno szary tynk, ciemno szare bonie...ale podmurówka powinna "stać solidnie" jak dla mnie - ciemno szara i wtedy słup do podmurówki (pasowałby do schodów)....komin można przemalować, a nie dopasowywać wszystko do niego.
zgadzam się w 100 %, tylko jaka będzie wytrzymałość farby na kominie pod wpływem warunków atmosferycznych, czy nie będzie farba za rok, dwa odpadać od komina? materiał z którego ma Ania komin zrobiony na pewno jest szkliwiony, trzeba by było go zmatowić
LyraBea 09:00, 29 cze 2016

Potwierdzam, żeby nie sugerować się kominem. Chociaż, jak wspominasz, podmurówka ma być z tej samej cegły, hmmm. To może już sam ten akcent w przyszłości zgra się z kominem.
Słuszna decyzja o zmianie koloru elewacji. Nie ma opcji, którą wybrałabym ja.
4. Szary (nie grafitowy tylko jaśniejszy, ale nie mdły) tynk, błonia (kurde, nie wiedziałam, że to tak się nazywa a sama mam )- zabrudzona biel, lub dużo jaśniejszy od elewacyjnego szary.

Przepraszam, że namotałam, ale wydaje mi się, że z ciemnymi obwódkami domek będzie jakoś ta dziwnie wyglądał.
A w ogóle to macham wśród żywych,. bo ostatnio to jak zombi chodziłam wpół żywa
Pozdrawiam.
AnnaCh 09:02, 29 cze 2016

Dziękuję wszystkim. Czyli skłaniacie się raczej ku temu co ja Chciałam ciemne bonie, te zółte mi nie pasują, problem tylko jest z słupem i podmurówką. Właściwie na tym etapie to tylkoz słupem, bo podmurówkę będziemy oklejać cegiełkami później.
Dziewczyny koloru kominów nie zmienię To jest klinkier, raczej ciężko go ufarbować.
Osobiście myślę, że żółte cegiełki nie będa wyglądac tragicznie, bo one mają czarną fugę.

Justyna musze teraz zmienić te kolory, bo mam dom bez tynków już parę lat i muszę go w końcu otynkować. To co teraz widać, to grunt na kleju na siatce. Taki trochę lepszy i z kolorem, żeby przez te parę lat bez tynkó dobrze wyglądał.

Beatka, no namieszałaś Muszę zrobić sobie różne wersje w jakimś kolorniku.
zbigniew_gazda 09:16, 29 cze 2016

Mnie się szare odcienie nie podobają. Mam obok 2 budynki właśnie szare - smutno jest. Obstawiam kolor np. biały lub prawie biały. Taki domek jak masz teraz też jest super. Wyrasta kolorowy "grzybek" z ziemi. A i nie zapomnij aby obwódki dookoła okien zrobić z 4 stron - czyli pod parapetem też a parapety nowe pod kolor. Dlaczego ludzie robią kulawe okna?
olga80 10:13, 29 cze 2016

Aniu nadrobiłam zaległości i doczytałam o Jasi bardzo współczuję przeżyć,ale najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło. Trudno czasami upilnować maluchy. Co do kolorów to też bym się skusiła na ciemne bonie.
Kawa 10:48, 29 cze 2016

hej Aniu
czytałam o perypetiach dobrze że się to tak skończyło
co do domku
podobają mi się szare ale osobiście sama bym nie chciała
trochę takie smutne te kolory , choć teraz taka moda na szare domki
ale najwazniejsze co ty chcesz mieć
zoja 10:56, 29 cze 2016

Aniu, decyzja Twoja, ale ja też nie lubię szarego - smutny, z poprzedniej epoki (komuna).
Mi się osobiście teraźniejszy kolorek na zdjęciach BARDZO podoba.
Jeśli chcesz mieć bardziej stonowane kolory to może idź w beż i jakiś odcień bieli zamiast szarości?
kamila66 11:01, 29 cze 2016

Aniu ja popieram Zbyszka białe lub brudne białe. Też miałam robić szarą elewację, dziękuję dziś , że wyszła prawie biała
Zwróć uwagę gdy będziesz wybierać odcień aby nie był mieszany z dużą ilości niebieskiego bo wyjdzie bardzo zimny kolor a na pewno w słońcu tak będzie wyglądał.
Tu możesz zrobić wizualizację. Pokoloruj swój dom
http://www.inzynier24.pl/selena/kolory_tytan_eos/