Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

natka098 17:57, 08 paź 2016

I elegancko te tujki wyglądają
Makusia 19:32, 08 paź 2016

Wpadam na chwilę- co Ty z tą kupą wymyślasz u Anbu??? Przecież jam Twoją dystrybutorką!
anbu 19:46, 08 paź 2016

Kurcze my chyba wszsytkie już oszalałyśmy Gdzie człek nie zajrzy wszędzie o qpie
olga80 20:52, 08 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Od rana pochmurno, zanosiło się na deszcz, dwa razy zaczynało kropić, ale M postanowił wyjść i zacząć walkę z tymi deskami. Połowę chyba zrobił Pociął je na opał po prostu, resztę we wtorek przerzuci w inne miejsce, bo jeszcze się przydadzą do zrobienia daszku drewutni.
Rozmawiałam z sąsiadem, on mało zorientowany, ale mówi, że projektant i oni wzięli pod uwagę moje tuje i żeby głupio nie wyglądało tuje przy tujach, to oni wsadzą tam gdzie ja nie mam, a tam gdzie są moje, to u nich będzie coś innego. Moje tuje mają robić im tło, a tam gdzie ja nie mam to ich tuje zrobią dla moich Cieszę się bardzo
Coś tam mi się z Jasiem udało pogrzebać. Ogarnęliśmy jedną skrzynię, wyrwaliśmy buraczki Potem zajęliśmy się dziurą w chodniku pod oknem kuchennym, nie było tam nic wartościowego, oprócz paru cebulek lilii i dwóch orlików, te ostatnie przesadziłam na razie do skrzyni w warzywniaku. Wykopaliśmy całą ziemię z tej dziury, przebraliśmy, mnóstwo korzeni perzu było i wsadziliśmy dwie tuje na nóżkach i trzy samodzielnie ukorzenione lawendy Pod tuje poszła ziemia do iglaków, lawenda dostała dolomit, zobaczymy jak to będzie rosło, jak nie będzie, to coś innego będzie Jako wykończenie potrzebuję znowu kamyków, te same co do przedogródka
Sorki za bałagan na zdjęciach, nie zdążyłam już sprzątnąć, a chodnika umyć

no i będzie elegancko widziałam gdzieś takie połączenie i bardzo mi się podobało
asiak 21:29, 08 paź 2016

Śliczna rabatka będzie... też planuję na wiosnę kupić coś na nóżkach i stworzyć rabatę
natka098 21:40, 08 paź 2016

Makusia napisał(a)
Wpadam na chwilę- co Ty z tą kupą wymyślasz u Anbu??? Przecież jam Twoją dystrybutorką!

dilerka qupy
AnnaCh 23:26, 08 paź 2016

Natka, dzięki

Marta,
dealerze Ty mój no kombinuję żeby Ciebie z qpy nie ograbić za bardzo Dam znać w przyszłym tygodniu

Ania, to Toszki wina Ona nam nakładła o qpach, mączkach, hemoglobinach, a teraz wszyscy z tym latają

Tereniu, mam nadzieję, że będzie rosło Nawet się M podoba

Asia, po te dwie tujki wysłałam kiedyś tatę do L. Fajne są, bo nie szczepione, tylko pień ogołocony, formowane są
AnnaCh 22:55, 09 paź 2016

Czasu jeszcze bardzo dużo, ale nie daje mi coś spokoju Otóż na przodzie domu mam taki mały wąski pasek ziemi o wymiarach 5,5 metra na 85 centymetrów. Wąsko strasznie, ale nic więcej się nie wyczaruje. Na wiosnę najprawdopodobniej będziemy robić ogrodzenie i będę mogła się zająć w końcu docelowo tym paskiem
Od razu uprzedzam pytanie: nie chcę tam żywopłotu Słupki płotu tylko te skrajne mają być wymurowane i otynkowane na ciemny szary, taki jak przy oknach na domu, reszta to słupki i ramy z czarnej stali, a w tym deski w kolorze jak wszystkie elementy przy domu ułożone poziomo

Powiem Wam co ja tam widzę i co by, chciała, a Wy mi powiedzcie co myślicie, czy ewentualnie coś innego Chciałabym tam 3 graby fastigiata, w kółeczkach z bukszpanu, w tych kółeczkach tulipany, pomiędzy grabami miskanty ML i chyba tyle, bo tam mało miejsca jest. Czy coś jeszcze? Co myślicie?
Makusia 23:10, 09 paź 2016

Na długości nie będzie podmurówki? Bo jeśli tak, to jeszcze kilka centymetrów z tych 80 Ci odejdzie.
Mi się pomysł bardzo podoba- potrafię go sobie wyobrazić, a to mi się rzadko zdarza
Tylko, czy na 80 cm zrobisz kółko/obwódkę z buksa? Ja nie wiem. Mądrzejsi muszą się wypowiedzieć.
Makusia 23:12, 09 paź 2016

Ps. I nie kombinuj z tą kupą- pacta sunt servanda!!