Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Anda 08:40, 10 paź 2016

Aniu, ale graby po paru latach będą dość szerokie, mimo pokroju kolumnowego. Musiałabyś je mocno ciąć. Najwęższe to Fastigiata Monument. Może zamiast grabów daj tam trzy smukłe cisy Fastigiata Robusta?

Edit : A Ty chcesz mieć te graby na nóżce, tak żeby korony były nad ogrodzeniem? Tak to by się zmieściły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AnnaCh 08:52, 10 paź 2016

Iwka, no właśnie decyzja co do drzew najtrudniejsza. Kiedyś myślałam jeszcze o Amanogawach, ale te graby są cudne, bardzo mi się podobają i chyba będą graby

Monika, no właśnie chyba u mnie też będą graby, u Ciebie też bym widziała trzy sztuki Ten podlinkowany ogród z tymi obwódkami widziałam nie raz. Cudniaste są

Kamila, też mi się wydaje, że dobrze tam wyglądają I plus taki, że nie są szczepione, tylko formowane

Asia, jak Ty się nie znasz, to co ja mam powiedzieć? Oglądam u Ciebie te plany, ale się nic nie odzywam, bo co ja mogę?
No kwadraty po całości do dobry pomysł Też mi się podoba Musze wziąć papier i to rozrysować

Dominika, dziękuję w imieniu Jasia, dzielnie pomaga, np. po jednym chwaście mu podaję i wyrzuca do worka
Z sąsiadami to ja zawsze miałam bardzo dobre stosunki, fajnych mam sąsiadów, nie narzekam.
A lawenda dostała dolomitu, to mam nadzieję, że się rozrośnie Tym bardziej cieszy, bo to własne, wyhodowane sadzonki

Justyna, ale te limonkowe trawy dadzą radę na słońcu?
Czyli dobrze rozumiem, że zrobić trzy pełne kwadraty z buksów o wymiarach 85 na 85 cm i zostana mi cztery takie prostokąty ok. 74 cm na 85 cm i tam dać tylko carexy lub stipę i tulipany? Jak dobrze rozumiem, to podoba mi się

Ewa, no właśnnie, chyba wolałabym, żeby miały nóżki i wystawały nad płot Musiałabym je podgalać od dołu?
makadamia 09:40, 10 paź 2016

Tulucy dobrze doradziła z niższymi trawkami - do bukszpanów będą lepsze niż miskanty.

Można by tam dać jeszcze mix szałwia i sesleria/stipa (wersję z seslerią ma Nawigatorka, wersję ze stipą widziałam na necie - obie są cudne)

opcja: wiosną tulipany, jesienią stipa też brzmi apetycznie
Anda 10:02, 10 paź 2016

AnnaCh napisał(a)

Ewa, no właśnnie, chyba wolałabym, żeby miały nóżki i wystawały nad płot Musiałabym je podgalać od dołu?

Tak. Ważne, żebyś kupiła graby z prostym przewodnikiem. Zobacz u Rojodziejowej. Ona tez będzie podgalać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olga80 10:16, 10 paź 2016

Anka piękne są te graby,które wybrałaś Pomysł z niskimi trawami też dobry.Już jestem ciekawa efektu końcowego
anna_t 10:48, 10 paź 2016

Węższe sa graby frans f. i koło mnie w dobrej cenie Renia z mojego namiaru będzie je kupować
pomysł super z korektą Asi

Ania jak będziesz chować kanny to plisss wołaj glośno
AnnaCh 12:42, 10 paź 2016

Asia, stipa, spróbuję z nią jeszcze raz. Nie wiem od czego to zalezy w niektórych miejscach mam piękną w innych sucha Renia ma połączenie evergoldów z szałwią i pięknie jest. Dam u mnie chyba stipę z szałwią Renia się chyba nie obrazi, a wiosna tulipany

Ewa, będę szukać

Terenia na efekt końcowy to trzeba będzie poczekać aż płot zrobię Ale zadowolona jestem, bo wiem co mam później tam szybko robić. Podoba mi się ten plan

Ania, ja je ścinam jak mróz je przymrozi i sa brzydkie, bulwy wykopuję, w skrzynkę i chowam. Nie chowam całych roślin
Daj mi namiar na te graby, co?
natka098 13:02, 10 paź 2016

A może jakieś turzyce to w zimę będzie ładnie a tulipanki z turzyc będą wyrastac.
Malgosik 13:54, 10 paź 2016

ładne kuleczki na pniu posadziłaś
anna_t 13:59, 10 paź 2016

wysłałam Ci priv