Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Margarete 19:21, 07 lis 2016

Zaglądam
Pozdrawiam!
Jana 20:53, 07 lis 2016

ja pelargoniom w tym roku chyba odpuszczę....też dopiero zaczynam wykopywanie oprócz tulipanow
Jana 20:55, 07 lis 2016

nie było mnie jakiś czas i trudno Mi Cię teraz tak łatwo znaleźć...byłaś przecież w Naszych Ogrodach,coś mnie ominęło
Katkak 21:17, 07 lis 2016

To spróbuję w wodzie. W ten sposób z powodzeniem ukoerzeniam Coleusy .
mira 22:20, 07 lis 2016

Kasiu, zawsze robię jesienią, październik, listopad W sobotę zrobiłam z takich kolorowych, kilka pobrałam sadzonek, musze je gdzieś osobno postawić, bo ogólnie w przyszłym roku chcę większość czerwonych i tych będę dużo potrzebować. Wydaje mi się, że ładnie wygląda teraz mój szary domek z czerwonymi pelargoniami
W wodzie wyjdzie na 100%, moja teściowa tak robi, że najpierw wkłada do wody, czeka na korzonki, a potem do ziemi. Mi się po prostu nie chce, choć musze porobić sadzonki czerwonych i chyba dziś pobiorę i wsadzę do wody, na czas przygotowania kubeczków, bo mi w końcu pomarzną \

Aniu przyszłam za Kasią popytać o pelargonie a raczej ich rozmnażanie i przepis widzę gotowy - to jutro obrywam wielką jedną co mi się nie chce trzymać i siup do wody.
Dzięki

pozdrawiam
AnnaCh 23:19, 07 lis 2016

Dominika, no i dzisiaj znowu nie wykopane, najbliższa szansa w czwartek. Dzisiaj rozkminiałam temat mojej łazienki

Dominika druga, jak z Kielc leciałaś, to całkiem blisko mnie Następnym razem krzycz wcześniej, zapraszam na kawę

Małgoś,
miło mi

Jana, byłam, ale poprosiłam Danusię o przeprowadzkę. Założyłam tam watek z rozpędu, ale przecież ja tam zupełnie nie pasuję No gdzie?

Kasia,
uda się na 100%.

Mira
, ja właśnie robię sadzonki, bo nie mam gdzie przechowywać, a poza tym co roku mam świeże, młode kwiaty

AnnaCh 23:36, 07 lis 2016

Dobra, w wielu wątkach wnętrza, nie ogrody, to i u mnie
Proszę się nie śmiać. Mieszkam 4 lata prawie, płytki kupione 2 lata temu i ciągle coś Może w tę zimę w końcu zrobimy
Otóż mam taką oto małą łazienkę na dole.

Wiem, wiem, masakra jakaś Na wyposażenie nie patrzeć, lustro i półka znalezione u taty w kamienicy na strychu, umywalka ma ze sto lat, była w piwnicy. Miało to służyć tylko na czas budowy, żeby można było skorzystać z toalety, a tymczasem służy już dużo dłużej Z tego co tu widzicie zostaje tylko miska i kaloryfer
Do zrobienia jest ściana z geberitem, ta z umywalką i ta z drzwiami, choć tam to akurat kilka płytek tylko będzie, więc się na tym nie skupiajmy. Po drugiej stronie niż umywalka będzie szafa z drzwiami przesuwnymi, taka gospodarcza, na odkurzacz, deskę do prasowania, jakieś miski, itd...

Umywalkę kupiłam najwęższą jaką spotkałam, nablatową, do tego bateria też nablatowa stojąca. Płytki mam o wymiarach 60 na 30 jedne szare, drugie białe

Do tego mam taką mozajkę drewnianą A na koniec mój plan

Tę ścianę z geberitem chcę w tych drewienkach, wnękę z kaloryferem białą lub szarą, ale raczej białą
Najgorzej jest z umywalką, bo tam są drzwi, więc wymyśliłam sobie, że zrobię z płytek takie nóżki i poproszę stolarza o wycięcie blatu po łuku, żeby było miejsce (rzut z góry w lewym górnym rogu). Od dołu 4 płytki szare, później drewienka i wokół lustra też drewienka, a góra biała, też wyjdą 4 rzędy płytek.

No i co?
Nett 23:40, 07 lis 2016

Hi, hi, mam taką samą mozaikę w łazience dziewczyn
Ja wokół lustra bym nie robiła, a jak masz małą tą łazienkę, to może lustro na całą ścianę wklejane.

Wrzucę u siebie co ja zrobiłam z mozaiką.
AnnaCh 23:46, 07 lis 2016

Serio, masz tę samą?
Że mała to "mało" powiedziane Nawet 4 metrów jak zrobię tę szafę nie będzie miała
Lustro na całą ścianę? No pomysł fajny, ale od razu pojawia się zonk, chyba kontakty wyjdą w tym lustrze.
Anetka pokazuj mi tu szybko
AnnaCh 23:54, 07 lis 2016

Dobra jutro będę myśleć. Idę chyba spać, bo z tym ostatnio ciężko Jak nie cisy mi się po nocach śnią, to graby, a teraz ta łazienka będzie mi głowę zaprzątać Mam jeszcze sypialnię kiedyś do zrobienia, ale w tej da się żyć w przeciwieństwie do łazienki