Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 15:47, 09 lip 2015

Anusia napisał(a)
Berberys ładniutki, za ile go kupiłaś?

No wydaje mi się, że niedrogo, bo 9 złotych, a za 15 to pan już miał takie ogromne, wypasione, tylko nie starczyło mi kasy, bo Marysi dałam drobne na kolonie, dziś pojechała. Ale nic to, przecież urośnie

Anusia napisał(a)
Moja sąsiadka z poprzedniego mieszkania miała podobne. Kwitły na żółto, na pewno liliowce.

Ciekawe na jaki kolor te kwitną? Nie kojarzę liliowców z lasku u dziadka, dlatego wiosną wzięłam je za hosty No nic trzeba poczekać
AnnaCh 19:16, 09 lip 2015

Dobra wsadziłam tuję i berberysa, zmieści mi się jeszcze jeden, może jutro kupię. Bergenii miałam tylko dwie małe sadzoneczki, to i one zostały wsadzone. Jak wykopię od mamy kolejne, to zrobię obwódkę
anabuko1 22:19, 09 lip 2015

Anuś.Wygląda bardzo podobnie do liliowców.Jeszcze młode. Moje też gęstsze. Liście nie takie smukłe.
Ale są różne. Poczekaj.Na drugi rok będzie wiadomo.Czy liliowce, czy też cosik podobnego.ale raczej tak
Wszystkie takie same?Taka sama odmiana?
berberys red pilar całkiem ładnie się zapowiada
Anusia 22:27, 09 lip 2015

W bardzo dobrej cenie kupiłaś. Widzę posadziłaś. Niech rosną
sylwia_slomc... 23:44, 09 lip 2015

Liście liliowców, ale niepokoi mnie, że sadziłaś cebulki - liliowce nie maja cebulek tylko kłącza- takie wąskie podłużne ziemniaczki koloru żółto brązowego z korzonkiem, wiem bo przesadzałam w zeszłym roku. Jesteś pewna, że sadziłaś cebulki?
jolka 14:55, 10 lip 2015

Patrzę sobie, jak rabatka powstaje
Szczególnie berberysy podglądam,
bo będę chyba sadzić na skarpie u siebie.
Pozdrówka Anusia
AnnaCh 20:27, 10 lip 2015

anabuko1 napisał(a)
Anuś.Wygląda bardzo podobnie do liliowców.Jeszcze młode. Moje też gęstsze. Liście nie takie smukłe.
Ale są różne. Poczekaj.Na drugi rok będzie wiadomo.Czy liliowce, czy też cosik podobnego.ale raczej tak
Wszystkie takie same?Taka sama odmiana?
berberys red pilar całkiem ładnie się zapowiada

Aniu, bardzo dziękuję za ocenę Nie wiem czy liliowce takie same, bo kopane w kilku miejscach lasku u dziadka, ale chyba tak.
Co do berberysu, to jutro jadę kupić drugiego, bo chyba mi się zmieści na rabatce. Fajne są i niedrogie. Mój tata mi polecił taką szkółkę u nas, która już ze 20 lat istnieje i fajnie rzeczy tam mają
Pozdrawiam.
AnnaCh 20:29, 10 lip 2015

Anusia napisał(a)
W bardzo dobrej cenie kupiłaś. Widzę posadziłaś. Niech rosną

Anusia, posadziłam. Zdążyłam między deszczami Jutro kupię drugiego, bo dziś nic nie robiłam, bo miałam gości
AnnaCh 20:32, 10 lip 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Liście liliowców, ale niepokoi mnie, że sadziłaś cebulki - liliowce nie maja cebulek tylko kłącza- takie wąskie podłużne ziemniaczki koloru żółto brązowego z korzonkiem, wiem bo przesadzałam w zeszłym roku. Jesteś pewna, że sadziłaś cebulki?

Sylwia, no to było takie małe, podłużne, podobne do cebulek, ale może kłącza? Nie pamiętam już dokładnie. Chyba to są liliowce
Pozdrawiam.
AnnaCh 20:33, 10 lip 2015

jolka napisał(a)
Patrzę sobie, jak rabatka powstaje
Szczególnie berberysy podglądam,
bo będę chyba sadzić na skarpie u siebie.
Pozdrówka Anusia

Jolu, mnie berberysy różnego rodzaju kuszą już od dłuższego czasu i w końcu zdecydowałam się je kupić w to jedno miejsce
Pozdrowienia.