Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Wendy79 17:16, 02 lut 2017

Aniu, ja już nawet dzisiaj ziemię do siewu kupiłam
AnnaCh 20:06, 02 lut 2017

Dominika, siej już teraz Będziesz miała już wiosnę Fajny kolor mają, na razie będą zastępować jeżówki Green Jewel No i wabią motyle

Kamila, nie mogłam się powstrzymać

Zoja, dzięki za informacje, moja mama zawsze miała dużo cynii
A dmuszka mam zamiar siać dopiero w kwietniu

Małgosiu, czekam z utęsknieniem na Panią Wiosnę

Sylwia, miałam w tym roku za dużo nie siać i nie kupować Obiecanki, cacanki
To jest silniejsze ode mnie

Mirella, nie wiem co z tą szałwią, mam od Reni Compacta Bright Rose. Chyba na Deep blue, nie mam na razie miejsca. The Fairy za radą Hani w porze kwitnienia forsycji będę cięła, celem zagęszczenia

Asiu, no dobra, jeden pączek, a drugi mały pączuszek

Iwonka, u mojej mamy też wolą nasionka, ale u mnie nie mają nasionek, to zjadają co jest, czyli kulki

Łucja, pewnie, że się uda Przemek z Życie w wiejskim ogrodzie ma całe łany dmuszka

Agata, ja też w tym roku jednoroczne Muszą się udać nam w tym roku warzywka

Kasia, oj tam od razu wyrzuci Nie wyrzuci jak zobaczy jaka jesteś szczęśliwa A jak potem ktoś będzie chwalił ogród, to będzie chodził dumny jak paw

Aniu, siałam te zwykłe, nieodmianowe, różowe. Szczerze to najbardziej je lubię Najpierw do takiego pudełka po lodach siałam, trochę tylko, nie całą paczkę, bo praktycznie 100% wschodów, a ja chciałam kilka Chyba to był luty/marzec. Ziemię miałam do wysiewów, kupowałam w ogrodniczym, ofoliowałam to folią spożywczą i zraszałam, miały taką szklarnię Jak miały już po listku właściwym, to pikowałam do kubeczków po jogurtach lub śmietanie. A w maju, czerwcu do gruntu Część zakwitła jeszcze jesienią Jak chcesz te zwykłe i do tego zaoszczędzić, to jak najbardziej polecam, nie może się nie udać No i do tego ile radości, że się coś samemu wyhodowało

Agnieszka, jeszcze nie, pomyślę o tym w drugiej połowie lutego, choć niektórzy już zaczynają, np. z papryką

Ania, moje część zakwitła jeszcze w tym samym sezonie. I ja siałam te zwykłe, nieodmianowe

Agnieszka, mam w kotłowni jeszcze 3/4 worka z zeszłego roku, na razie mi starczy
AnnaCh 20:11, 02 lut 2017

Dokupiłam na razie rzeżuchę, paprykę, roszponkę i kolorowe buraki liściowe Buraków i tak nie lubię i w zasadzie mam je zawsze tylko na botwinkę, to te będą bardzo dobre

A z wieści nieogrodniczych zaczęła się w końcu robić łazienka. W między czasie nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, więc jest dodatkowa zabudowa nad lustrem z ledami No i kupiłam inną małą umywalkę i zachciało mi się baterii podtynkowej Teraz czekamy na hydraulika, żeby rozkuł ścianę i ją podłączył Przy okazji w końcu zamontuje mi zmiękczacz do wody M wziął się za mycie łazienek, to mu się o zmiękczaczu przypomniało

frezja 20:27, 02 lut 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale jezowki raczej nie powtarzają cech medycznych.I tak kwitną z siewu w drugim roku

Aniu, medycznych czy genetycznych?
frezja 20:29, 02 lut 2017

No, proszę...ogrodnictwo całą parą )
Jana 23:22, 03 lut 2017

też na dmuszka sie skusiłam chociaż kiedyś juz go wysiałam ale mnie wtedy nie zachwycił, bo wyszło mi tylko kilka nasionek przypuszczam, że nie skończysz na tych nasionkach
anna_t 23:28, 03 lut 2017

Jaki zmiekczacz kupiliście?
Kasya 23:30, 03 lut 2017

AnnaCh napisał(a)
Dokupiłam na razie rzeżuchę, paprykę, roszponkę i kolorowe buraki liściowe Buraków i tak nie lubię i w zasadzie mam je zawsze tylko na botwinkę, to te będą bardzo dobre

..... Przy okazji w końcu zamontuje mi zmiękczacz do wody M wziął się za mycie łazienek, to mu się o zmiękczaczu przypomniało

sialam te buraki, do polowy zimy jeszcze żyły
tez jestem ciekawa zmiekczacza
MirellaB 06:40, 04 lut 2017

Ale mi zrobiłaś apetyt na botwinkę - uwielbiam
Margerytka40 08:43, 04 lut 2017

Aniu A siałaś stipę?. Mam w tym tygodniu dostać nasionka ale nie bardzo wiem kiedy i jak ją wysiewać.