Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Marga 16:56, 04 lut 2017

No właśnie miałam się Ciebie pytać kiedy siać stipę, a tu dziewczyny juz czuwają Zebrałam 2 koperty nasion z tej od Ciebie, a reszta rozfruneła się po ogrodzie. Jak mi nie wzejdzie, to nakopię sobie samosiejek
Pozdrawiam Aniu
anbu 17:17, 04 lut 2017

AnnaCh napisał(a)

Aniu, siałam te zwykłe, nieodmianowe, różowe. Szczerze to najbardziej je lubię Najpierw do takiego pudełka po lodach siałam, trochę tylko, nie całą paczkę, bo praktycznie 100% wschodów, a ja chciałam kilka Chyba to był luty/marzec. Ziemię miałam do wysiewów, kupowałam w ogrodniczym, ofoliowałam to folią spożywczą i zraszałam, miały taką szklarnię Jak miały już po listku właściwym, to pikowałam do kubeczków po jogurtach lub śmietanie. A w maju, czerwcu do gruntu Część zakwitła jeszcze jesienią Jak chcesz te zwykłe i do tego zaoszczędzić, to jak najbardziej polecam, nie może się nie udać No i do tego ile radości, że się coś samemu wyhodowało

Aniu ja też najbardziej lubię te zwykłe, różowe. Dzięki za cenne informacje :-*
Nikita 20:41, 05 lut 2017

Ania, jak tam u ciebie...śladów wiosny nie widać? U mnie dzisiaj znowu dosypało i Pani Wiosna musiałaby chyba saniami przyjechać.

Na jakim etapie metamorfoza łazienki ...bom ciekawa bardzo?
AnnaCh 22:51, 05 lut 2017

Monika, cieszę się bardzo, że stipa ode mnie ładnie rosła

Ania, proszę bardzo

Magda, jakie ślady wiosny? Masakra jakaś, sypało cały dzień, mam już dosyć, od początku roku cały czas mrozi i sypie
Łazienka robi się bardzo powoli, tata coś tam klei z doskoku Może we wtorek przyjdzie hydraulik rozkuć ścianę, bo mi się zachciało przesunąć trochę umywalkę i baterię podtynkową zamontować
AnnaCh 22:54, 05 lut 2017

Sypało cały dzień, jak tak dalej pójdzie, to się nie stopi do maja Rośliny niektóre w całości zasypane. Odkopałam właz do butli, bo nawet nie wiem ile mam gazu, widzicie jak zasypane rozchodniki, obok na prawo lawendy prawie nie widać, a dalej w prawo od lawendy powinna być stipa

AnnaCh 22:55, 05 lut 2017

Margerytka40 23:10, 05 lut 2017

No to Wam dosypało Aniu. Zima niestety nie odpuszcza. U mnie też podobno wieczorem padał śnieg, podobno bo ja nie widziałam tylko eMuś wychodził i mówił. Ja nie wyglądałam nawet, już mi się nie chce patrzeć na zimę
agnieszka_m 06:41, 06 lut 2017

Nowa dostawa śniegu była???
u mnie też pół dnia wczoraj sypało choć najpierw lał deszcz
AgataP 09:36, 06 lut 2017

U mnie bez opadu dziś, ale i tak śniegu mam dużo. Dobrze, bo te kolejne mrozy też nie będą takie malutkie
Margarete 12:22, 06 lut 2017

Gruba warstwe sniegu masz, ale dla roslin na mrozy to dobrze
O stipie zapomniałam, musze wysiac w tym tygodniu - a ten dzien dobry na sienie stipy wg Jankosi to z jakiegos ksiezycowego kalendarza ogrodnika czy cos..?
A następny "dobry" kiedy bedzie ?